Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: fusie VZC en EAC naar VEZC

Geplaatst door Jan Ritsma op 28-12-2016 19:31
#10

Sieb schreef:
Jan Ritsma schreef:
Jan de Hulster schreef:
Jan Ritsma schreef:
Hoeveel leden had de Eindhovense zweefvliegclub en hoeveel daarvan zijn uiteindelijk meegegaan naar Venlo?


dat staat hier als het klopt:

http://www.ed.nl/...-1.6132414


Dus de Eindhovense zweefvliegclub is opgeheven, de leden zijn gestopt met vliegen of in alle richtingen verspreid.
Minder dan de helft is bij de Venlo'se terecht gekomen en daar houden we een:
B) :tup juich juich verhaal over!?

En dan hebben we het nog niet over de spanningen die een invasie van 60 elkaar goed kennende en verbonden leden met zich meebrengt, wat weer voor de nodige opzeggingen zorgt.

In mijn optiek is het een drama.


Ik snap werkelijk niet waarom Nederlands meest individualistische (of zoals hij het zelf noemt "onafhankelijke" ) zweefvlieger Jan Ritsma, die volstrekt wars is van enig clubleven, hier meent te moeten roepen dat deze fusie in zijn optiek een drama is.

Letterlijk en figuurlijk op grote afstand van de zweefvliegerij in Nederland worden ongenuanceerde uitspraken gedaan die een dramaqueen niet misstaan. Doe alles lekker zelf , maar hou nu eens op om overal maar commentaar op te hebben met die eeuwige negatieve ondertoon. Misschien dat je in het verre Gariepdam eens na moet denken over je goede voornemens voor volgende jaar.

Blij voor de Venlose en Eindhovense!


:) Nou Sieb, als ik het zo hoor zou jij deze gehele gang van zaken iedere Nederlandse zweefvliegclub toewensen. Zo positief is het allemaal. :)

Je moet me geen woorden in de mond leggen. Ik heb het duidelijk niet alleen over het onderdeel "fusie" maar over de hele gang van zaken. Die wordt hier zo extreem onnozel positief voorgesteld, dat ik me afvraag of iemand nog begrijpt dat het hier om en clubramp gaat.

Frits Urselmanl deed me denken aan een leuke definitie van een diplomaat Dat was iemand die je naar de hel kan wensen op een zodanige manier dat je zelf met vreugde uitziet naar de trip.

Ik loop pas 52 jaar mee in de zweefvliegerij, heb van zeer nabij ooit een dergelijke fusie meegemaakt en heb moeten constateren dat de sfeer daarna volledig naar de knoppen was.

Misschien gaat dit beter, je weet nooit, de tijd zal het leren, maar ik veroorloof me als neutrale waarnemer op afstand het hele gebeuren objectief te beoordelen en dan kom ik uit op de korte samenvatting: drama.

Gewijzigd door Jan Ritsma op 29-12-2016 04:57