Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Aardige artikelen op mijn home page (kpt)

Geplaatst door Jan Ritsma op 23-02-2017 08:35
#10

Jan de Hulster schreef:
Zie het als een wedstrijd.

Een van de partijen zal winnen en zijn gelijk krijgen.


Wedstrijd? Gelijk krijgen? Zo zie ik dat echt niet.
De zaak is immers al lang duidelijk. Er liggen alleen nog een paar vraagtekens die van minder belang zijn, maar interessant om te weten. Die zogenaamd "onafhankelijke" commissie van de KNVvL heeft immers al lang vast gesteld dat er uitgebreid zwendel is gepleegd.
De commissie heeft vastgesteld dat:

1) Het 1009 km record is afgegeven in strijd met de regels.
2) De 800 km driehoek records waren afgegeven in strijd met de regels
3) de retours waren reglementair afgegeven.

Het enige wat nog ter discussie staat is puntje drie. Die uitspraak kan niet waar zijn, als in de declaratie Smilde twee maal als keerpunt staat vermeld en dat is nu precies wat Karel met zoveel woorden telkens beweert.

Nu kan je natuurlijk als NAC voor je eigen zoon achteraf de regels gaan veranderen, je kan als NAC officieel bij de FAI aandringen om de regels met terugwerkende kracht te gaan aanpassen, je kan stiekum voor de 800 retour een regeltje opzettelijk over het hoofd zien, je kan na 10 jaar, als de grond onder de voeten te heet wordt gauw een vaste driehoek in de recordlijst "herbenoemen" naar een 2-3 keerpuntshoek en iedereen moet maar voor zich zelf uitmaken hoe integer, ethisch en geloofwaardig dit allemaal is.

De feiten liggen (op de declaratie na) gewoon op tafel en iedereen die bereid is om zich een beetje te verdiepen in de sportingcode kan zelf zien wat er allemaal aan deze recordaanvragen niet deugt.

Wat bovendien vervelend is, is dat de voormalig voorzitter van de CSZ en de KNVvL "waarheids commissie" de indruk wekken dat je met dit type vlucht vandaag aan de dag een 1000 badge en een retourrecord zou kunnen claimen. Daarmee zetten ze toekomstige prestatievliegers op het verkeerde been en die komen als ze dit zo bij de FAI claimen van een koude kermis thuis.

Volgens Karel zou de vlucht tegenwoordig wel geratificeerd zijn door de FAI. Dat is onzin. De vlucht zou behalve op de vluchtopdracht in de declaratie ook afgewezen worden op het feit dat die declaratie in de IGC-file moet staan en dat is hier niet het geval. Handig voor huidige prestatievliegers om daar even op te letten ;)