Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Toezegging staatssecretaris Dijksma: vliegtuigen naar Lelystad boven 6000 voet

Geplaatst door Sieb op 25-02-2017 02:01
#2

webmaster schreef:
Lees volledig artikel: http://www.rtvoos...nid=263607

Vliegtuigen die van en naar Lelystad vliegen zullen hoger dan zesduizend voet vliegen. Dat is bijna 1830 meter. Die toezegging heeft staatssecretaris Sharon Dijksma gedaan aan de Tweede Kamer vandaag bij het Algemeen Overleg Luchtvaart.

Goed luisteren :
1. "een heel groot deel van Overrijsel wordt boven de 6000 voet gevlogen" dus een klein deel wordt er wel onder gevlogen...
2. "Wij houden ons aan de vastgestelde routes " dus er verandert niets...
3. Op de vraag over het lage wachtgebied " dit gebied zal sporadisch worden gebruikt maar er die uitzondering moet nu niet ineens als regel worden vertaald" dus het wachtgebied blijft gewoon..

En natuurlijk de mensen uitleggen dat het allemaal maar beperkt is...

Ze zegt eigenlijk niets nieuws: aanvliegroutes en uitvliegroutes blijven gehandhaafd, het wachtgebied blijft gehandhaafd, en mogelijkheid om lager te vliegen dan 6000 voet blijft gehandhaafd. Logisch want als je de onderkant van het wachtgebied op 2500 voet legt kom je dus lager uit dan 6000 voet. Het hele verhaal had alleen hout gesneden als de onderkant van het wachtgebied op 6500 voet was gelegd. En met een beetje pech is deze staatssecretaris straks uit de regering, zit ze in de oppositiebanken en zal aangeven dat ze toch echt heeft aangegeven dat er ook onder 6000 voet kan worden gevlogen.