Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Luchtvaartkaart nog steeds niet optimaal

Geplaatst door NicoB op 07-05-2017 11:13
#1

Ik heb net de nieuwe LVNL luchtvaartkaart (ICAO The Netherlands 1:500.000) binnen en vind de kleuren maar niks. Ze hadden wel iets meer contrast (hardere kleuren) mogen gebruiken. Dit geldt met name voor het kaartgrid, boven land is het zo goed als onmogelijk om een positie te plotten. Kennelijk ontbreekt het aan een goede kwaliteitscontrole en/of zijn we in Nederland niet meer in staat om een fatsoenlijke luchtvaartkaart uit te brengen.

Heb nog getwijfeld of ik de uitgave van de Deutsche Flugsicherung (DFS) zou aanschaffen die komt beter uit de verf maar wordt, dacht ik, pas in september weer vernieuwd.

Op het eerste gezicht zien de nieuwe uitgaven van Rogers Data, een Oostenrijkse uitgever, er helemaal perfect uit en is de kaart zeer goed leesbaar. Maar het lijkt erop dat deze kaarten qua informatie meer voor het motorvliegen zijn bedoeld.

rogersdata.at/wp/wp-content/uploads/2016/01/Germany-South-Rogers-Data-500k-Gefahrengebiet-Luftsperrgebiet-Flugbeschränkungsgebiet-Prohibited-Restricted-Danger-Areas-RGB.jpg

Heb uit nieuwsgierigheid "Germany South 500K" besteld (voorbeeld hierboven) en zal 'm binnenkort vergelijken met de DFS zweefvlieg uitgave. Wanneer je het kaartje hieronder bekijkt, zou er ook een uitgave van Nederland moeten verschijnen.

rogersdata.at/wp/wp-content/uploads/2017/02/Blattschnitte-Europa-ICAO-VFR-Karte-Sichtflugkarte-Luftfahrtkarte-Rogers-Data-500k.jpg

Gewijzigd door NicoB op 11-05-2017 09:52