Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: NOGMAALS: Duitse TMZ's!

Geplaatst door NicoB op 29-05-2017 14:23
#1

De Deutsche Flugsicherung (DFS) heeft de eerste (negatieve) resultaten van de nieuwe "TMZ mit Hörbereitschaft" regeling bekend gemaakt.

Het blijkt dat met name in de omgeving van Niederrhein er onterecht contact wordt gezocht met de radarverkeersleiding van Langen, dit is absoluut niet de bedoeling! Binnen een Duitse TMZ wordt je DRINGEND verzocht om de in de kaart aangegeven transpondercode te activeren en uit te luisteren op bijbehorende frequentie, meer hoef je niet te doen. Wanneer deze regeling onvoldoende wordt nageleefd en mislukt, dan is het zeer goed mogelijk dat in de toekomst zwaardere luchtruimbeperkingen zullen worden toegepast.

LET OP: bij vluchten in het Nederlands-Duits grensgebied! Op de nieuwe Nederlandse luchtvaartkaart van 2017 is deze code en frequentie informatie niet aanwezig, zorg ervoor dat je een recente Duitse kaart gebruikt! De DAeC-luchtruimbestanden (OpenAIR) voor XCSoar, LK8000 of SeeYou zijn bijgewerkt en voorzien van de benodigde informatie. Je kunt eventueel ook het lijstje met transpondercodes en frequenties op de website van de GliderPilotShop downloaden.

Lees ook deze informatie: https://www.daec....3_2017.pdf

Gewijzigd door NicoB op 19-06-2017 10:10