Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: (Jaarlijkse) kosten prive kist

Geplaatst door davidh op 17-06-2017 09:44
#3

De vaste kosten die wij hebben staan:
- Verzekeringskosten: 2% gemiddeld van de verzekerde waarde. Maar het kan ook 4% zijn. Zou ik doen als je een totaal verlies eigenlijk niet kan dragen.
- Stallingskosten op de club, 200 euro
- Herpakken chute, 60 euro
- Radio licentie 60 euro
- Poetsspullen 30 euro
- inspecties zijn op de club

Ik denk zelf dat allerlei incidentele kosten behoorlijk zijn. Hoe je 'm koopt is dus belangrlijk. Hangt ook af van hoe handig je bent en hoeveel tijd je hebt. Voor mij waren het deze winter:
- de aanhanger verdient een verfje, verlichting fixen, wat aan de inrichting veranderd, de krik van de rails moest vervangen worden, keuring naar kenteken
- onze Engelse instrumenten moesten omgezet worden naar metrisch stelsel en er moest nog een transponder en nieuwe radio in. Dus maar een nieuw instrumentenbord met een paar extra instrumenten.
- Importeren kist
- Transponder antenne plaatsen
- Losse dingetjes zoals een mount voor een gopro, kaphoes, ...

Voor aanschaf heb ik dus wel, per kist die ik bekeek, gekeken naar de uitgaven die nog resteerden. En wat allerlei 'extra' waard zijn (en mij waard zijn). Ik hoef bijv. geen hoezen voor de kist maar die hebben wel waarde (als is het maar dat je ze kan verkopen). Een trekstang vind ik wel prettig. Let ook op de mogelijk aankomende lak overhaul en op de uren die de kist heeft (let op de LAK kisten die heel lage max uren hebben).