Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Vliegroutes naar Lelystad Airport

Geplaatst door Sieb op 28-09-2017 23:11
#92

Sieb schreef:
https://www.nu.nl...iphol.html

https://nieuws.sc...-schiphol/

Lelystad dus gewoon houden zoals het is en die 10.000 bewegingen op SPL onderbrengen.. wat een toeval dat dit rapport nu ( de STAS goed ) uitkomt. Kan in alle rust aan een herontwerp luchtruim worden gewerkt en alle heisa om lelystad voor niets geweest toch?


Uit het FD van zojuist:

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu, PvdA) heeft donderdag Schiphol-topman Jos Nijhuis gekapitteld. De luchthaven presenteerde woensdag een milieueffectrapportage (MER) waaruit naar voren kwam dat Schiphol meer ruimte heeft voor groei dan het afgesproken maximum van 500.000 vliegbewegingen in 2020. Uit de nieuwe berekeningen zou blijken dat 117.500 mensen ernstige hinder ondervinden van vliegverkeer, ruim onder de norm van 166.500. Dat zou onder meer te danken zijn aan vliegtuigmaatschappijen die stillere toestellen inzetten.

Waarom nu? Het is ondoordacht om dit nu te doen', zei Dijksma in een Kamerdebat over de toekomstige groei van Schiphol, een voortzetting van een op 20 september afgebroken discussie. 'Dit roept het beeld op dat Schiphol eindeloos zou kunnen groeien en Lelystad niet meer nodig is.' Dijksma suggereerde dat de MER van Schiphol niet correct is. 'Het is nog niet klaar. De samenhang met andere thema's ontbreekt.


Jos heeft vast gelijk...