Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Vliegroutes naar Lelystad Airport

Geplaatst door noud op 30-11-2017 14:28
#155

Sieb schreef:


Ik denk dat het andersom is.... defensie moet het lelystad verkeer gaan afhandelen omdat LVNL het allemaal niet meer aankan. ........


Vandaag in de Volkskrant een uitstekende reconstructie waarin de kwalijke rol van LVNL goed uit de verf komt. https://s.vk.nl/e... De dames en heren zijn drukker met de vraag hoe ze boven de Balkenende norm kunnen blijven dan met wat anders. Laat staan met de sores van marginale luchtruim gebruikers als zweefvliegertjes. Wat dat betreft moet de KNVvL ook meer aan de weg timmeren en de pers in de arm nemen.

Heel mooi is het profiel van de daders:
Dader 1. (De tafel van) Alders. Wonderlijk hoe deze brekebeen telkens weer opduikt. Schiphol, Gronings gas of Lelystad, het maakt niet uit. Aangesteld om te bemiddelen tussen burgers en overheid, telkens slaagt hij erin er een potje van te maken en de burger in de kou te laten staan. Dat is niet van vandaag of gisteren, zie https://www.youtu...QqkQBO00yo Dat was al in 1991 niet anders.
Dader 2. LVNL. Die hebben andere sores dan herindeling van het luchtruim. De maten van de Luchtmacht verdienen vijf keer minder. Daarom zetten zij zich 'met stoom en kokend water' aan het ontwerpen van de aansluitroutes. En die lopen niet toevallig allemaal door het lage luchtruim in Oost-Nederland, waar de CLSK voor verantwoordelijk is. Dan blijft Schiphol vrij en dat betekent minder weerstand van die zijde en en passent ook minder werk; ze hébben het al zo druk.
Dader 3. Het ministerie, de opdrachtgever. De keuze voor Lelystad was een politieke. Het ministerie kan en weet niks. Zou dat het gevolg van privatisering kunnen zijn?
Dader 4. Schiphol, de aanstichter. Schiphol houdt zich als eigenaar van Lelystad wel heel stil.

Het oordeel:
Eén slachtoffer, de bewoners en verder louter schuldigen. De overige luchtvarenden zijn nog steeds buiten beeld......Een schone taak voor de KNVvL.
Kennelijk is het expliciet de bedoeling dat de militairen het drukker krijgen. De burger-verkeersleiders vrezen kennelijk niet alleen de bedelstaf, het is beschaafd werkschuw tuig.

Gewijzigd door noud op 30-11-2017 18:12