Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Vliegroutes naar Lelystad Airport

Geplaatst door Sieb op 20-12-2017 10:57
#176

maaikgollef schreef:
Sieb schreef:
The game is on..... nu wordt het maart 2018 voordat er meer duidelijkheid is. Uitstel = afstel ?.

http://www.omroep...liegroutes


dromen mag altijd, maar de belangen zijn te groot.

ik maak me meer druk over consequenties voor de luchtruimclassificaties op dit moment. Ik hoop niet dat 2018 het laatste mooie overlandjaar in NL wordt.


Ben het met je eens dat daar het venijn in zit. Er is geen enkele nut en noodzaak om voor die paar vluchten per dag de huidige classificatie E met 1000 voet terug te brengen naar D. De afgelopen 3 consultatierondes ( waar zijn de notulen er eigenlijk van...) is schimmig gedaan over die mogelijke verlaging naar FL055. Dat zal tijdens de ronde morgen wel ineens op tafel worden gelegd. Salamitactiek van de ergste orde.
Gisteren tijdens het debat bleek weliswaar dat de minister vasthoudt aan opening in april 2019 echter meer om niet in 1 keer gezichtsverlies te hoeven leiden want ze was niet erg zeker van haar zaak en gaf ook aan geen enkele garantie te willen geven dat het ook ging lukken. Het was ook duidelijk dat het geen harde deadline meer is en je meteen 1 jaar verder bent als er vertraging optreedt. Ze lopen nu al 2 maanden achter en daar komen er nog eens 3 bij en ik denk dat men nu al weet dat niet meer praktisch haalbaar is. Je moet namelijk nog een hele wettelijke procedure door ( aanpassen regeling luchtverkeersdienstverlening) en daarna nog de AIP,s aanpassen ( als je in april iets erin wil hebben moet je in oktober alles doorlopen hebben.