Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Juniorenwedstrijd Venlo

Geplaatst door Jan Ritsma op 08-08-2017 12:52
#1

Deze wedstijd is te volgen op: http://www.zweefv.../junioren/

Geplaatst door Bier op 08-08-2017 13:36
#2

Leuk om te zien. Eerlijk gezegd heb ik op jouw site de tracking van het afgelopen EK gemist. Ik had graag in meer detail de mooie overwinning van iemand uit jouw favoriete zweefvliegfamilie gezien.

Geplaatst door Jan Ritsma op 08-08-2017 15:45
#3

Die EK had toch zijn eigen trackingsite?

De zweefvliegenonline trackingsite is speciaal ontworpen voor Nederland en nederlandse wedstijden.

Je zal wel eens meegemaakt hebben, dat OGN vastloopt. Dat komt vaak omdat die veel te veel vliegtuigen weergeven.
Zweefvliegenonline geeft alleen Duits Nederlands en Belgisch geregistreerde zweefvliegtuigen weer, geen vliegtuigen die niet vliegen, geen vliegtuigen die onbekend zijn en is daardoor veel sneller.
Nu kan ik wel een white list maken voor bijvoorbeeld een EK waardoor alle deelnemers zichtbaar zijn, maar dat is best veel werk.
Behalve dat, moeten ook nog eens alle deelnemers in de lijst van bekende kisten worden opgenomen. Ook veel werk.

Als je daarbij in aanmerking neemt dat lang niet altijd de beste mensen naar de EK en WK gaan, omdat er plaats gemaakt moet worden voor vriendjes/zoontjes van bij de KNVvL betrokken werknemers/vrijwilligers, dan moedigt dat mij inderdaad ook niet aan.
Laat eerst de CW&S maar eens een objectief beleid gaan voeren en in ieder geval de regel schrappen dat ze ten alle tijden de regels aan hun laars mogen lappen. Zolang dat soort corrupte regeltjes in het TSBP staan ben ik niet gemotiveerd om werk in een EK of WK te steken.

Gewijzigd door Jan Ritsma op 12-08-2017 09:14

Geplaatst door zwevertje op 10-08-2017 02:45
#4

Jan Ritsma schreef:

...Als je daarbij in aanmerking neemt dat lang niet altijd de beste mensen naar de EK en WK gaan...

Tim Kuipers is Europees kampioen geworden. Wie had er volgens jou in zijn plaats moeten gaan om dat te verbeteren?

....Zolang dat soort corrupte regeltjes in het TSBP staan ben ik niet gemotiveerd om werk in een EK of WK te steken...

Zweefvliegenonline lijkt daarmee niet "de onafhankelijke website voor zweefvliegend Nederland" maar een website waarvan de berichtgeving afhankelijk is van de luimen van haar webmaster; wat is dan de meerwaarde t.o.v. Zweefportaal?

Geplaatst door Jan Ritsma op 10-08-2017 10:21
#5

zwevertje schreef:
Jan Ritsma schreef:

...Als je daarbij in aanmerking neemt dat lang niet altijd de beste mensen naar de EK en WK gaan...

Tim Kuipers is Europees kampioen geworden. Wie had er volgens jou in zijn plaats moeten gaan om dat te verbeteren?


Dat is beetje simpel gesteld. Laten we eerst de euforie een beetje temperen. De clubklasse is een routine waarvan het voortbestaan ter discussie staat en de topklasse vliegers vindt je niet in deze klasse. Neemt niet weg dat Tim een prima vlieger is die het nog ver kan brengen.

Wie deden er mee in de clubklasse? Tim Kuijpers en Frank Hiemstra. Tim is het zoontje van Ferdi en Frouwke Kuijpers, die in allerlei functies bij de KNVvL zitten of zaten. Frank is het zoontje van Ben Hiemstra die eveneens in allerlei functies bij de KNVvL werkzaam is en was. Wat een toeval he dat die twee naar de EK gaan.

Laten we Tim even nemen. Zijn Moeder zat samen met haar broer in de stichting zweefvliegevenementen Nederland. Die stichting legde zich toe op het ter beschikking stellen van een zweefvliegtuig aan "jong talent". Toen iemand vroeg wie die kist vloog, bleek Tim die exclusief een jaar lang ter beschikking te hebben voor alle voorkomende wedstrijden. Toen Frouwke in die stichting (die weigerde inzicht te geven in haar financien) 9000,- Euro te kort kwam klopte ze aan bij het afdelingsbestuur van de KNVvL voor geld. Ze kreeg die 9000,- op voorwaarde dat niet zij en haar broer in het vervolg bepaalden wie die kist kreeg maar de WC&S. Ze was zo kwaad dat ze demonstratief uit het bestuur van de stichting stapte, maar dat was een loos gebaar want haar broer bleef er netjes in en het adres van de stichting bleef volgens de KvK op Frouwkes adres. Toen de kernploeg moest worden samengesteld, bleken de coaches , (Baer Selen en Frouwke Kuijpers) fikse lobby bij de CW&S te houden waardoor de CW&S besloot Tim als dertiende aan de kernploeg toe te voegen. Normaal is het aantal kernploegleden max. 12. Waar kennen we Baer Selen van? Oja, dat was die coach die de CW&S chanteerde door te dreigen met opstappen als bepaalde mensen die zich voor de kernploeg gekwalificeerd hadden ook feitelijk in de kernploeg zouden komen.

Het gaat er niet om dat ik nu zou moeten zeggen wie er beter is als clubklasse vlieger dan Tim, Het probleem is dat door jarenlang voortrekken en manipuleren door corrupte bestuursleden we nu gewoon minder keus hebben qua vliegers. Bovendien had de score in de afgelopen jaren veel hoger kunnen zijn als andere, wellicht nog meer getalenteerde mensen niet waren geblokkeerd t.b.v. vriendjes/zoontjes. Misschien hadden we dan nu een nummer 1,2 EN 3 gehad.


zwevertje schreef:
....Zolang dat soort corrupte regeltjes in het TSBP staan ben ik niet gemotiveerd om werk in een EK of WK te steken...

Zweefvliegenonline lijkt daarmee niet "de onafhankelijke website voor zweefvliegend Nederland" maar een website waarvan de berichtgeving afhankelijk is van de luimen van haar webmaster; wat is dan de meerwaarde t.o.v. Zweefportaal?


Zweefvliegenonline is onafhankelijk. Aan zweefvliegenonline hebben we te danken dat Ben Hiemstra zijn moordende censuur heeft moeten opgeven. Zweefvliegenonline is onafhankelijk van KNVvL en clubs. Zo konden destijds de goed-nieuws-show's van de SZT gemakkelijk doorgeprikt worden in het forum van zweefvliegenonline. Dat bleek op zweefportaal, hier dus, onmogelijk. De keuze van nieuwsberichten is altijd subjectief. Dus, iedere krant of TV programma (NOS) is subjectief en beinvloed de mening van de massa alleen al door de keuze van de onderwerpen.

De toegevoegde waarde van zweefvliegenonline is, dat er vaak andere onderwerpen behandeld woorden dan door zweefportaal. Zo was de KNVvL er als de kippen bij om rond te bazuinen dat zij van een arbiter een legitiem gevlogen zweefvliegrecord niet hoefde te erkennen. Nu wachten we nog op de nieuwsbrief waarin de KNVvL toegeeft dat het intrekken van dat record onterecht was en er excuses is gemaakt. Dat lees je nu weer op zweefvliegenonline. De sites vullen elkaar dus goed aan.

Gewijzigd door Jan Ritsma op 10-08-2017 10:52

Geplaatst door kobus op 10-08-2017 19:35
#6

Wat was de titel van dit topic ook alweer? Juniorenwedstrijd Venlo?

Geplaatst door Jan Ritsma op 11-08-2017 07:35
#7

kobus schreef:
Wat was de titel van dit topic ook alweer? Juniorenwedstrijd Venlo?


Helemaal waar. Op zweefvliegenonline zouden de laatste postings ook zijn afgesplitst in een nieuw onderwerp.

Zweefvliegenonline is de enige website die de junioren wedstrijd te Venlo ondersteunt. Het is jammer dat sommige mensen een bericht hier over aangrijpen om kritiek te uiten op zweefvliegenonline en/of de webmaster.
Desalniettemin geef ik graag uitleg aan iedereen die vragen heeft.

Geplaatst door Bier op 13-08-2017 08:27
#8

Jan Ritsma schreef:
Het probleem is dat door jarenlang voortrekken en manipuleren door corrupte bestuursleden we nu gewoon minder keus hebben qua vliegers. Bovendien had de score in de afgelopen jaren veel hoger kunnen zijn als andere, wellicht nog meer getalenteerde mensen niet waren geblokkeerd t.b.v. vriendjes/zoontjes.

Dat vreselijk corrupte beleid leidt alweer tot een kampioen:
http://www.soarin...s/standard
:lol