Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Juniorenwedstrijd Venlo

Geplaatst door Jan Ritsma op 10-08-2017 10:21
#5

zwevertje schreef:
Jan Ritsma schreef:

...Als je daarbij in aanmerking neemt dat lang niet altijd de beste mensen naar de EK en WK gaan...

Tim Kuipers is Europees kampioen geworden. Wie had er volgens jou in zijn plaats moeten gaan om dat te verbeteren?


Dat is beetje simpel gesteld. Laten we eerst de euforie een beetje temperen. De clubklasse is een routine waarvan het voortbestaan ter discussie staat en de topklasse vliegers vindt je niet in deze klasse. Neemt niet weg dat Tim een prima vlieger is die het nog ver kan brengen.

Wie deden er mee in de clubklasse? Tim Kuijpers en Frank Hiemstra. Tim is het zoontje van Ferdi en Frouwke Kuijpers, die in allerlei functies bij de KNVvL zitten of zaten. Frank is het zoontje van Ben Hiemstra die eveneens in allerlei functies bij de KNVvL werkzaam is en was. Wat een toeval he dat die twee naar de EK gaan.

Laten we Tim even nemen. Zijn Moeder zat samen met haar broer in de stichting zweefvliegevenementen Nederland. Die stichting legde zich toe op het ter beschikking stellen van een zweefvliegtuig aan "jong talent". Toen iemand vroeg wie die kist vloog, bleek Tim die exclusief een jaar lang ter beschikking te hebben voor alle voorkomende wedstrijden. Toen Frouwke in die stichting (die weigerde inzicht te geven in haar financien) 9000,- Euro te kort kwam klopte ze aan bij het afdelingsbestuur van de KNVvL voor geld. Ze kreeg die 9000,- op voorwaarde dat niet zij en haar broer in het vervolg bepaalden wie die kist kreeg maar de WC&S. Ze was zo kwaad dat ze demonstratief uit het bestuur van de stichting stapte, maar dat was een loos gebaar want haar broer bleef er netjes in en het adres van de stichting bleef volgens de KvK op Frouwkes adres. Toen de kernploeg moest worden samengesteld, bleken de coaches , (Baer Selen en Frouwke Kuijpers) fikse lobby bij de CW&S te houden waardoor de CW&S besloot Tim als dertiende aan de kernploeg toe te voegen. Normaal is het aantal kernploegleden max. 12. Waar kennen we Baer Selen van? Oja, dat was die coach die de CW&S chanteerde door te dreigen met opstappen als bepaalde mensen die zich voor de kernploeg gekwalificeerd hadden ook feitelijk in de kernploeg zouden komen.

Het gaat er niet om dat ik nu zou moeten zeggen wie er beter is als clubklasse vlieger dan Tim, Het probleem is dat door jarenlang voortrekken en manipuleren door corrupte bestuursleden we nu gewoon minder keus hebben qua vliegers. Bovendien had de score in de afgelopen jaren veel hoger kunnen zijn als andere, wellicht nog meer getalenteerde mensen niet waren geblokkeerd t.b.v. vriendjes/zoontjes. Misschien hadden we dan nu een nummer 1,2 EN 3 gehad.


zwevertje schreef:
....Zolang dat soort corrupte regeltjes in het TSBP staan ben ik niet gemotiveerd om werk in een EK of WK te steken...

Zweefvliegenonline lijkt daarmee niet "de onafhankelijke website voor zweefvliegend Nederland" maar een website waarvan de berichtgeving afhankelijk is van de luimen van haar webmaster; wat is dan de meerwaarde t.o.v. Zweefportaal?


Zweefvliegenonline is onafhankelijk. Aan zweefvliegenonline hebben we te danken dat Ben Hiemstra zijn moordende censuur heeft moeten opgeven. Zweefvliegenonline is onafhankelijk van KNVvL en clubs. Zo konden destijds de goed-nieuws-show's van de SZT gemakkelijk doorgeprikt worden in het forum van zweefvliegenonline. Dat bleek op zweefportaal, hier dus, onmogelijk. De keuze van nieuwsberichten is altijd subjectief. Dus, iedere krant of TV programma (NOS) is subjectief en beinvloed de mening van de massa alleen al door de keuze van de onderwerpen.

De toegevoegde waarde van zweefvliegenonline is, dat er vaak andere onderwerpen behandeld woorden dan door zweefportaal. Zo was de KNVvL er als de kippen bij om rond te bazuinen dat zij van een arbiter een legitiem gevlogen zweefvliegrecord niet hoefde te erkennen. Nu wachten we nog op de nieuwsbrief waarin de KNVvL toegeeft dat het intrekken van dat record onterecht was en er excuses is gemaakt. Dat lees je nu weer op zweefvliegenonline. De sites vullen elkaar dus goed aan.

Gewijzigd door Jan Ritsma op 10-08-2017 10:52