Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: SOLI aanvraag vanuit Spanje. Hoezo Europees EASA Medical?

Geplaatst door Zweefduiker op 07-09-2017 13:46
#5

Ik heb de keuring in Spanje laten doen omdat ik daar toevallig was en mijn medical was afgelopen. Kan de volgende keer net zo goed in een ander Europees land zijn.

De SOLI die ik heb ingediend zorgt ervoor dat de Spaanse medical gegevens naar NL worden overgedragen.

De reden dat ik die aanvraag gedaan heb is dat het alternatief is dat ik dan een LAPL(S) in Spanje zou moeten aanvragen. De vraag is of ze een Nederlands GPL over willen zetten en ik vermoed dat ze dat niet doen.

Wat je aangeeft is ook een zorg van mij. Wat gebeurt er na de conversie van GPL naar LAPL vwb vervolgkeuringen? Moeten die steeds naar NL worden overgedragen? Dan heb ik straks elke twee jaar zo'n SOLI aanvraag nodig!

Dan vraag ik me af wat er dan zo Europees aan dat brevet is. Waarom gaan die medische gegevens niet gewoon naar EASA (als dat perse moet)?

En mocht het medical na conversie LAPL nog steeds naar NL gestuurd moeten worden, dan zal ik waarschijnlijk mijn brevet van Nederland naar Duitsland moeten overdragen omdat waarschijnlijk mijn volgende medische keuring in Duitsland zal plaatsvinden (ik woon daar) en de Duitse artsen steeds de boel naar NL moeten sturen. Veel teveel rompslomp.

Ik vind dat echt complete bullshit omdat we met het LAPL een Europees brevet zouden hebben en de EASA Medical zou ook Europees geldig moeten zijn. Aparte aanvragen voor overzetten medische data zouden helemaal niet nodig hoeven te zijn.

Ik hoop echt dat dit ook besproken wordt door de Knvvl (en andere luchtsportverenigingen, zoals de DEAC) in overleg met EASA en er snel een werkbare oplossing (en duidelijkheid over wat te doen) voor dit probleem komt.

Gewijzigd door Zweefduiker op 07-09-2017 13:51