Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Thermiek kaart NL

Geplaatst door MauritsH op 11-09-2017 20:22
#1

Beste allemaal,

Vorige maand was ik met mijn club op buitenlandkamp in Lüsse (oost-duitsland). Daar hadden ze een thermiek kaart in het clubhuis hangen. Voor ons als gasten was dit super handig, omdat niemand van ons ooit eerder in dit gebied had gevlogen. Ook was het handig voor de jongens die hun eerste overlandje maakte, want zo konden ze een opdracht uitzetten waardoor ze dus in het goede gebied zouden blijven.

Daarom zou ik graag met wat input van ervare overlandvliegers ook zo'n thermiek kaart willen maken, maar dan voor Nederland. Natuurlijk weten alle ervare vliegers al uit hun hoofd wat in Nederland de goede gebieden zijn en wat de slechte gebieden zijn, maar voor mensen die net beginnen zou het dus handig kunnen zijn.

Ik heb zelf maar een klein beginnetje gemaakt op basis van enkel mijn eigen ervaring. Ik hoor graag van jullie of de gebieden zonder contouren nou goed of slecht zijn, dan kan ik die inkleuren. Ook hoor ik graag of de enkele gebieden die ik al heb omcirkeld goed zijn ingeschat, of dat ik het gebied moet aanpassen, zodat het veel gedetailleerder wordt (het is nu immers nog heel grofweg ingedeeld). Verbaasd me niets als ik er met een paar (of veel) stukken naast zit.

Groen staat voor goede gebieden en blauw voor slecht. Later wil ik de gebieden gaan indelen in hele slechte, matige, OK en goede gebieden en zou ik hotspots willen toevoegen, maar daar heb ik te weinig ervaring voor. Daar zou jullie hulp dus goed van pas kunnen komen.

Dus als je input hebt mail/app/PB/post hieronder. Hopelijk is er dan voor begin van volgend seizoen een mooie thermiek kaart van NL. :)

https://www.dropb...UsHza?dl=0

Maurits Hebels