Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: ZC Ameland: teleurgesteld over uitspraak rechtbank

Geplaatst door Peter226 op 04-10-2017 09:40
#27

NicoB schreef:
Is het echt "over en uit" of willen jullie verder met sleepstarts en/of TMG's. Op Texel is men in het verleden ook met lieren gestopt maar nu vliegen ze nog steeds met motorzwevers. Aanleiding was een dodelijk ongeval waarbij een motorkist de kabel invloog.
Nico,
Zonder eigen hangaar is een motorzwever op Ameland geen optie. Daarnaast willen onze leden zweefvliegen en niet motorzweven. Slepen is op Ameland heel duur vanwege het gebruik van de hoofdbaan, waar wij voor iedere start flink geld voor moeten betalen. Dus zijn wij nu uitgeweken naar Terlet.

Al 10 jaar is de gemeente bezig met een plan om het vliegveld aantrekkelijk te maken. Voorstellen van de gebruikers werden in de prullenmand gegooid (twee partijen wilde een eigen hangaar bouwen), maar wij (alle gebruikers) moesten wel bij het kruisje tekenen voor een megalomaan plan van vele tonnen voor een nieuwe hangaar met grasdak met woningen voor de rondvluchtenvlieger en de zweefvlieginstructeur??. Je zult begrijpen dat we dat niet gedaan hebben.

Diezelfde gemeente die wel een bestemmingsplan kan wijzigen voor het zonnepark, een kleiduivenschietbaan en een nieuwe garage voor de ambulance, maar de vliegveld gebruikers alleen maar tegenwerkt.

Gewijzigd door Peter226 op 04-10-2017 10:09