Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Sieb op 06-11-2017 15:46
#22

Jan Ritsma schreef:

Ik denk dat je best een kostendekkend bedrijf op Terlet op kan zetten, maar daar gaat het hier niet over. Het gaat over een eerlijke kostenverdeling voor mensen met een eigen vliegtuig en een GPL tegenover een leerling die een clubkist en een instructeur nodig heeft.


Ik denk dat het juist wel gaat over het dekken van de kosten van een vliegbedrijf (op Terlet of ander veld). Het heeft niets te maken met mensen met een eigen kist en in het bezit van een GPL. Er zijn ook GPL houders die geen eigen kist hebben en dat zijn er meer dan je denkt...Binnen de club deel je de kosten met elkaar van aanschaf, onderhoud, huur, en deel je ook vaardigheden als kader, specialist etc en daardoor is zweefvliegen ook voor " de gewone mens" nog betaalbaar. Ja, met een eigen zelfstartende kist en GPL in je broekzak betaal je dan ook voor de kosten van clubkisten, gebouwen, startmiddelen etc. ook al "gebruik" je daar niets van. Hebben heel veel "privevliegers" kennelijk toch geen probleem mee en is dit hen 700-800 euro per jaar waard.

Waarom hebben die "individuele vliegers met eigen kisten" het het (nog) nooit voor elkaar gekregen om zelf een strip te realiseren met startmiddelen en kader om hen weg te helpen? Er schijnt in NL toch geen sluitende businesscase voor te maken zijn want anders was het al een feit geweest. Geen "ondernemer" die zijn vingers gaat branden aan het exploiteren van een zweefvliegveld want je hangt voor een enorme vaste kostenpost waar geen enkele lange termijn zekerheid tegenover staat. Het is geen rocket science maar gewoon een kwestie van inzien dat je kennelijk met een collectief het wel voor elkaar kan krijgen met als keerzijde dat je als individu wel mee moet in het democratische (en dus niet communistische) verenigingsleven waar je niet altijd je eigen zin krijgt.

Gewijzigd door Sieb op 06-11-2017 15:47