Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Jan de Hulster op 12-11-2017 13:49
#45

Jan Ritsma schreef:
Sieb schreef:

De echte vraag is hier denk ik niet of de GeZC een probleem heeft maar of SNZT de overige strips nog wel kan exploiteren en of de kleinere clubs als de GAE dit dus nog wel kunnen betalen. In het ergste geval gaan er gewoon strips terug naar de natuur denk ik als er niet voldoende huurinkomsten meer tegenover staan.. ( of de clubs moeten meer gaan betalen )


We herinneren ons allemaal de actie van Jan de Hulster, die voor sommigen tot vervelens toe vroeg om de beloofde jaarverslagen van de SNZT te openbaren. (de stichting die het terrein beheert) Hoewel die verslagen waren beloofd, kwamen die niet, althans ik heb ze niet gezien. Nu kan ik ze ook niet vinden. Die zogenaamde schriftelijke afspraken ( van het GPT) waar Maarten Baltussen het over heeft, kan ik ook niet vinden. Openheid en transparantie, die hard nodig zijn om de eindgebruikers (individuele zweefvliegers) die van Terlet gebruik maken een eerlijk beeld te geven, worden met de mond beleden maar in de praktijk zijn het slechts vieze woorden.
Het lijkt wel of in clubland alles stiekem moet en de schaarse informatie die men kwijt wil, bestaat uit (zoals in dit draadje) halve waarheden en hele leugens.

Sieb probeert hier mee te denken, maar dat wordt absoluut niet gewaardeerd en de noodzakelijke informatie die daarvoor nodig is, wordt angstvallig achter gehouden. Het enige dat we kunnen vaststellen, is dat de GeZC met alle geweld die altruistische DDWV regeling waarvoor ze zo'n groot beroep op haar vrijwilligers moet doen, die slechts 250 Euro per jaar oplevert en waarvoor iedere Nederlandse zweefvlieger de GeZC grote dank verschuldigd is, te vuur en te zwaard binnen het eigen clupie wil houden. Daarmee schaad je je opofferende imago, maar kennelijk is dat de moeite waard.:hless
Grappig dat Jan Ritsma dit weer even aanhaalt.

Inderdaad in ergens 2010 realiseerde ik me, dat eigenlijk de SNZT EINDVERANTWOORDELIJK was voor Terlet. En niet de SZT.
Ik begon toen de SNZT “jaarverslagen” te lezen. (zo door de SNZT geproduceerd tussen 1999 en 2007/ 2008).
Duidelijk was dat er vele bestuurders in de SNZT hadden gezeten, maar ook ALTIJD een vertegenwoordiger van de…….. KNVvl.
Nu was in 2009 -2010 wel zo langzamerhand duidelijk dat het bij de SZT rammelde. , maar de eind verantwoordelijke van Terlet bleek ook eigenlijk niet bestuurlijk gezien zijn zaken op orde te hebben. En de rol van de KNVVL en zijn vertegenwoordiger was ook nog al vaag binnen die SNZT.
Op een gegeven moment werd een vraag van mij over de “jaarverslagen van 2009-2011 waar die bleven beantwoord met:

“De zaak tussen SNZT en SZT is onder de rechter, maar als dat afgehandeld is dan komen ze wel weer.”

TOEN die zaak door de SNZT werd gewonnen kwamen die toch al vrij summiere nog ontbrekende “jaarverslagen” er echter geheel niet.
Sterker nog de SNZT heef ALLE verslagen in de periode 1999-2011 in de loop der tijd verwijderd en in de periode 2011-2016 GEEN “ jaar verslagen” geproduceerd die openbaar op hun website waren te lezen.
En de oude jaarverslagen 1999-2007 zijn ook maar gemakshalve verwijderd.

Blijft enigszins vreemd m.i. een stichting voor Terlet tbv van het zweefvliegen met zelfs een vertegenwoodiger in het bestuur vanuit de KNVvL.

Dus weinig transparant allemaal zou ik zeggen.

Zie: http://www.terlet.../over-snzt

Het gedoe om de 1e posting van de GAE en de diverse reacties hierop blinken ook niet uit in transparantie.

En omdat er diverse clubs zijn of leden van clubs die 1000 Euro betalen aan de GEZC of SNZT?? lijkt de opmerking van Sieb in de posting hiervoor zeker terecht..........

Gewijzigd door Jan de Hulster op 12-11-2017 17:32