Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Jan Ritsma op 13-11-2017 11:00
#47

Marion Rozema schreef:
We zijn geen verantwoording schuldig over de exploitatie van Terlet aan mensen die er geen cent aan bijdragen. Dat is een zaak van de clubs op Terlet.


Wat mij stoort is het gelieg en het gedraai, waarmee de diverse leden van de Gelderse proberen te verbloemen dat ze aan het DDWV dik verdienen. De Gelderse heeft wat het DDWV betreft een monopolie op Terlet. en reageert als door een adder gebeten op een mogelijke concurrent zoals nu de GAE.

Ik begrijp best dat Marion Rozema geen inzage in de exploitatie wil geven, want daaruit zou blijken dat dat positieve saldo van slechts 250 euro onzin is. Daar heb je overigens helemaal geen diepzinnige berekeningen voor nodig.
Bekijk de situatie met en zonder privevliegers. Die gastvliegers genereren geen extra vaste kosten. Die lier is (hopelijk) betaald en de huur van de strip ook. De GAE vraagt 35 euro per privestart. Wat kost die start? In het geval van de gastvlieger alleen de variabele kosten, te weten: slijtage lier, slijtage kabelauto, en benzine/olie verbruik lier en auto. Dat is alles. Laat dat eens vijf euro per start kosten, dan is iedere gaststart 30 euro schoon in het laadje. Bijkomend voordeel is dat je leden ook DDW kunnen vliegen. En, hoewel je het soms niet zou denken, is het doel van zweefvliegclubs om te vliegen..