Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Marion Rozema op 13-11-2017 11:02
#48

Inderdaad, het is zoals de heer Kerstens zegt. En dat doet nog geen handje vol clubs. De meeste clubs vinden dat teveel geld voor het meest thermische veld van Nederland. Op de hele exploitatie van Terlet is dat een schijntje. Als ik een brood koop, dan vraag ik de bakker ook niet om zijn jaarrekening. De bakker zou er vreemd van opkijken. De echte betalers op Terlet (gebruikers) zijn in de afgelopen jaren altijd keurig op de hoogte gesteld van de jaarcijfers.

Het gespeculeer van Sieb raakt kant nog wal. We maken als GeZC zo'n dikke 5.000 starts. DDWV moet de eigen broek ophouden. Wie denkt dat dit lucratief is, komt zoals gezegd bedrogen uit. We hebben afgelopen seizoen 44 dagen doordeweeks gevlogen. Een redelijk gemiddeld aantal dagen over de jaren. Gemiddeld 12 vliegers per dag, waarvan 1/3 niet-gelderse leden. Ongeveer 1/3 van de starts wordt geleverd door de Husky (die niet door de GeZC wordt geŽxploiteerd). Op 23 dagen waren er minder dan 10 vliegers en op 10 dagen waren er zelfs minder dan 5 vliegers. Dat zijn doorgaans dagen dat er alleen wordt gesleept. Verdere verdunning kan leiden tot een marginaal bedrijf, waarvan vooral de Husky de dupe wordt. Een groepje moedige mannen loopt alle risico bij het aanbieden van deze mooie faciliteit voor heel Terlet.

Ik geloof niet dat meer aanbod tot meer behoefte leidt. We leren graag van de fouten die anderen al hebben gemaakt. Het kan natuurlijk zo zijn dat de clubs zich nu massaal melden om te investeren in Terlet. Laten we wel wezen, niet alleen ons luchtruim dreigt te worden afgepikt. Het aantal locaties waar nog gevlogen worden kan, slinkt zienderogen. Dus banen aan de natuur teruggeven Sieb, is dan niet zo een slimme gedachte.

Mee (willen) bepalen = mee betalen. Wij gaan nu weer over tot de orde van de dag.

Gewijzigd door Marion Rozema op 13-11-2017 11:04