Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Jan de Hulster op 14-11-2017 14:16
#56

Kerstens schreef:
Wel heel vreemd dat de Husky (van Terlet) nou ook ineens betrokken moet worden in dit verhaal.

De situaties zijn compleet niet te vergelijken. Bij de Acvz hebben 300 (?) leden een sleepkist gekocht en betalen ze met zn allen sollidair de vaste kosten voor de kist, alleen peut betaal je voor een sleepje zo te zien. Risico is erg klein met zoveel mensen die mee betalen.

Na de SZT was er bijna geen sleepkist meer permanent op Terlet, dat zou toch wel een gemis zijn. Een groepje van een stuk of 8 (?) helden heeft toen als prive personen de Husky overgenomen en indien er animo is kan er al jaren 7 dagen per week worden gesleept.
Natuurlijk is het met zo weinig mensen en dus veel meer risico duurder om te slepen als je het vliegtuig en de vaste lasten niet "gratis" krijgt.

En Jan, met jullie All-in tarief en 12,50 per sleep, en wat je bij een andere Terlet club All-In betaald, kan je 12 sleepjes per jaar achter de Terlet Husky gaan maken voordat jullie bij de Acvz pas goedkoper worden. Er zijn denk ik, behalve wat fanatieke overland vliegers, niet zoveel mensen die meer dan 12 sleepstarts per jaar maken. "Dat slepen bij die stichting op Terlet" is dus helemaal geen dure aangelegenheid, maar juist marktconform en super goed geregeld!


@Marion Rozema haalde de Husky er bij.
@Een opleiding van GPL lieren naar een GPL met slepen kost je minimaal ca 12 sleepstarts inclusief examen.
Verder als je wilt kunstvliegen is 1200m met 32.50 Euro een koopje.

De ACvZ heeft ca. 180-190 leden .