Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Jan Ritsma op 15-11-2017 09:05
#63

Marion Rozema schreef:
Hallo Kees,

DDWV bedient alleen de overlandvlieger en inderdaad: vraaggestuurd. De GAE wil dezelfde doelgroep bedienen en daarvoor is de spoeling dun. Slechts op 7 dagen hebben we meer dan 20 deelnemers gehad. Een uitzonderlijke topper was 9 mei met 46 deelnemers.
Uiteraard kan iedereen op Terlet slepen, op bijna alle dagen dat je dat wilt (chapeau voor de Husky-vliegers). Maar dan verkoop je dus geen kabel en dat is wat de GAE wil.
Een zevendaags opleidingsbedrijf gaan wij niet trekken als GeZC. Onze instructeurs werken doorgaans doordeweeks. Bovendien hoor ik regelmatig van de DDWV-viiegers dat ze blij zijn dat ze geen 'last' meer hebben van een DBO- en passagiersbedrijf. Je weet wellicht nog: op het moment dat het thermisch wordt willen ze allemaal tegelijk weg.
Als een andere club dat wel kan organiseren: hartstikke mooi. Hoe groot de vraag daadwerkelijk is, geen idee. Doorgaans moeten mensen naar school, werken of voor een gezin zorgen. En pensionado's zijn een bijzondere groep in het opleidingsbedrijf.
Het probleem is, dat bij de clubs het zakelijk inzicht ontbreekt. Zakelijke beslissingen worden gestuurd vanuit sentiment en onderbuik.Voorbeelden te over:
Pietje mag niet vliegen want die heeft gisteren niet geholpen de kisten binnen te zetten! Een privevlieger komt met stoom uit de oren de Thermiekbel binnen . Hij mag niet vliegen want hij was niet op de briefing. Ik probeerde lid te worden van een zweefvliegclub, maar dat kon niet want ik zei er bij dat ik me nooit zou laten zien en dat vonden ze "slecht voor de clubgeest". Die de mensen uit die bovengenoemde voorbeelden, die zeggen stik maar! Als je graag veel vliegers op de strip wil, dan zal je moeten beginngen met een klantvriendelijke sfeer en niet met hokkjes denken en snotneuzen die de klanten voor het minste of geringste de huid vol schelden. Dat gedrag kost je club duizenden euro's per jaar. Als ik een club zou runnen, dan zouden vliegers die nooit komen maar een vol lidmaatschap betalen, van harte welkom zijn. Hoe meer hoe beter! Neem Salland, waar de penningmeester het verpoft om op vragen mee te delen of gastvliegers van de VHZ welkom zijn of niet. De stroom van voorbeelden/incidenten is eindeloos.

Nu vermoed ik, dat de GAE een wat liberaler houding heeft. Die zien mogelijkheden om DDWV voor hen haalbaar te maken.
Als dat betekent dat de Gelderse het niet meer redt, dan doet de Gelderse gewoon iets verkeerd. En, gezien de huilverhalen over "hoe verschrikkelijk moeilijk het is om genoeg mensen bij elkaar te krijgen dan zou je denken dat de Gelderse het eigenlijk maar wat graag aan een ander zou willen overlaten. Maar dat blijkt nu net weer niet zo te zijn. Ra,ra.

De Gelderse verklaart via lid Baltussen de GAE de oorlog, waarbij leugens en valse voorstelling van zaken niet uit de weg word gegaan. Bij Marion Rozema moest zelfs de forumetikette er aan geloven Ik denk dat de GAE wel eens heel wat meer klanten zou kunnen trekken dan de Gelderse. Dat zou voor Terlet en alle Nederlandse zweefvliegers alleen maar gunstig zijn.