Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Jan de Hulster op 17-11-2017 08:03
#74

Kilo Hotel schreef:
Marion Rozema schreef:
We hebben afgelopen seizoen 44 dagen doordeweeks gevlogen. Een redelijk gemiddeld aantal dagen over de jaren. Gemiddeld 12 vliegers per dag, waarvan 1/3 niet-gelderse leden. Ongeveer 1/3 van de starts wordt geleverd door de Husky (die niet door de GeZC wordt geëxploiteerd). Op 23 dagen waren er minder dan 10 vliegers en op 10 dagen waren er zelfs minder dan 5 vliegers. Dat zijn doorgaans dagen dat er alleen wordt gesleept. Verdere verdunning kan leiden tot een marginaal bedrijf, waarvan vooral de Husky de dupe wordt. Een groepje moedige mannen loopt alle risico bij het aanbieden van deze mooie faciliteit voor heel Terlet.


Als er op 23 dagen < 10 vliegers waren en 10 dagen < 5, waren er op 33 dagen misschien ± 250 vliegers. Dat is toch een triest gebeuren. Zou daar een oorzaak voor zijn? Misschien de structuur van DDWV: alleen vliegen bij voldoende vooraf aangemelde belangstelling. Heeft de GAE alleen de bedoeling kabeltjes voor overlandvliegers beschikbaar te stellen (zoals DDWV), of kan ik op werkdagen ook komen lessen? Een doordeweeks vliegbedrijf van de voorgangers van de huidige clubs leverden ook op werkdagen gauw 3-5 starlijsten per vliegdag op. Er moet dus potentie zijn om meer starts op werkdagen te maken dan het gemiddelde van 12.

Je mag verwachten, dat ook een SNZT dit toe zou juichen.

Als die nou eens het initiatief neemt om met Gelderse en GAE + Huskyvliegers om de tafel te gaan om te overleggen hoe ook de GAE inhoud kan geven aan een dagelijks vliegbedrijf.

Dat moet dan wel een voorspelbaar vliegbedrijf zijn en niet op basis van telefonische boekingen vooraf.

Dan ben ik het met Marion eens, dat twee organisatorisch vergelijkbare vliegbedrijven minder wenselijk is.

En wat is er tegen als de Huskyvliegers ook ter beschikking van de GAE staan?

En concurrentie? Daar hoeft de Gelderse met haar fraaie vloot en voorzieningen toch niet bang voor te zijn?
Een zinnige gedachte/alternatief van Kees.
Want Terlet heeft toch met al zijn deelnemende Terlet clubs ca. 500-600 leden bij die clubs in totaal?

En als andere clubs in Nederland dan voor zo'n 500,- Euro kunnen meedoen inplaats van 1000,- Euro voor DDWV wordt het misschien nog allemaal makkelijker te organiseren.?