Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Uit de (17-11-2017 KNVvL nieuwsbrief

Geplaatst door Jan de Hulster op 29-11-2017 10:51
#9

Toet schreef:
Jan (de Hulster), weet jij al wat meer over de instructie theorie examens van volgend jaar? Dat is nog niet duidelijk hieruit. Heb het CIV al benaderd, maar daar blijft een reactie uit. Voor mensen die volgend jaar met deze opleiding willen beginnen zou het fijn zijn te weten waar ze op moeten rekenen. :)


Geen idee eerlijk gezegd.

Uit de KNVvL nieuwsbrief lees ik wat algemene informatie hierover.

Dus:

Direct na het bekend worden hiervan heeft de Afdeling Zweefvliegen afgewogen wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende transitiemogelijkheden. Als uitgangspunten daarbij gelden - niet alleen binnen Zweefvliegen maar ook binnen de KNVvL als geheel – :

•Haalbaarheid


•Minimaliseren van dubbel werk


•Zoveel mogelijk vloeiende overgangen in de opleiding


•Realiseren van continuďteit in de opleiding van instructeurs


•Minimaliseren van belemmeringen die optreden als gevolg van latere invoering (met name de TMG-opleiding)


•Belang van vliegers: kunnen converteren van GPL naar LAPL-S/ SPL op een handig moment.


•Niet alle DTO’s (binnen Zweefvliegen zijn dat de clubs!) hoeven op hetzelfde moment te starten: indien nodig maatwerkDaarbij is afgewogen welke aanpassingen in de FCL-regelgeving voor zweefvliegen nog te verwachten zijn en is geconcludeerd dat het niet noodzakelijk is deze af te wachten.

Zoals het er nu naar uit ziet zullen de wijzigingen in de bestaande regelgeving voor de opleiding voor LAPL S minimaal zijn.

Voor de opleiding voor FI S zal vooral minder gedetailleerd worden voorgeschreven hoe de opleiding moet plaatsvinden (bijvoorbeeld het theoretisch onderricht).Zie verder het stukje communicatie van het KNVvL stuk.

Gewijzigd door Jan de Hulster op 29-11-2017 10:53