Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Uit de (17-11-2017 KNVvL nieuwsbrief

Geplaatst door Roald Munnig Schmidt op 02-12-2017 11:26
#12

Ik vraag me ook af hoe het met de kunsvliegconversie zit. Deze eindigt origineel, naast de FI(S) conversie, ook op 8 april 2018.
Betekend dat als je een pos only rating heb 'behaald' en je na 8 april converteerd dat deze niet meer geldig wordt verklaard? Wat er dan op neer komt dat iedereen die nog een looping wil maken in 2018 deze winter ook moet converteren.

Ook over de instructeurs is het stuk niet eenduidig. In de samenvatting wordt aangeraden om voor 8 april te converteren. Iets wat logisch is als je club een DTO wil worden rond 8 april. Maar aan het einde staat dat na 8 april je niet meer kan converteren.

Het zou toch mogelijk moeten zijn om in een overleg tussen de KNVvL en het IL&T deze 2 conversie stukken te herzien en de verval datum naar 8 april 2020 te stellen, voor zowel het kunstvliegen als FI(S). Daarmee krijgen brevethouders en het IL&T de rust dat niet persť deze winter alles geconverteerd moet worden.

Ik heb dit al eerder gevraagd bij het IL&T en ze gaven aan dat dit via de KNVvL gecommuniceerd zou worden, maar na meerdere malen vragen heb ik daarvan nog geen antwoord ontvangen.

Iig gaat het deze winter druk worden met de papierwinkel ;)