Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: acl in de kap

Geplaatst door Jan Ritsma op 03-12-2017 05:16
#25

Frits Urselmann schreef:
Jan Ritsma schreef:

Frits, bij de kosten van een start, moet je niet alleen de kosten van het opladen van de batterijen rekenen, maar ook de afschrijving daarvan. Dus, klets er niet omheen maar geef gewoon op wat de kosten zijn van het vernieuwen van een compleet accupaket. In Amerika bieden ze de accu's aan voor 15000 dollar. Als bijvoorbeeld die accu 5 jaar meegaat en je 40 starts per jaar maakt, betekent dat dat een start 3 Euro, plus 15000/200=75 dollar kost.

Met je gezeur over stemmingmakerij en forum etiquette wek je sterk de indruk dat je de werkelijke kosten van een start met een Antares wil verbloemen.
Geef nou eens antwoord! Wat kost het vervangen van een complete accu voor een Antares?


zie je!!!je weet dus wat de accu's kosten ! maar zoals verwacht weet jij niet dat die batterijen 20 jaar meegaan daaruit blijkt wederom dat je de klok hebt horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt !


Nee Frits, ik weet niet wat die accu's kosten en daarom vraag ik het jou. Die 15000 dollar is een kreet uit de VS. Voordat die accu's hier in je Antares zitten, kan daar makkelijk 50% aan vervoerskosten, BTW, invoerbelasting en inbouwkosten bovenop komen. Denk je nu echt dat de lezers hier zo dom zijn dat ze niet in de gaten hebben dat jij hier angstvallig vermijdt om de juiste data te verstrekken?

Je beweert dat die accu's 20 jaar meegaan. Volgens WIKI is dat 3 tot 5 jaar of 500 cycli. Lange zegt ook angstvallig NIET dat die accu 20 jaar meegaat, maar dat ze het VERWACHTEN. Dat gelooft niemand. De enige manier om je klanten zo iets te laten geloven, is die accu 20 jaar te garanderen! maar dat zal Lange natuurlijk nooit doen.

Maar, zelfs al zou die accu 20 jaar meegaan, dan nog kost een start aan afschrijving van de accu en het laden daarvan tussen de 20 en dertig Euro en geen 3 Euro zoals jij hier de schare voorliegt.

Verder blijft er het veiligheidsrisico. Zoek zelf maar op internet naar veiligheid en Li-Ion accu's.
De onderstaande foto was een Antares
[img]http://images01.kurier.at/131238879-46-70059107/620x340/131.238.880[/img]

Zie: http://www.zweefv...ares#p6758
En
http://www.zweefv...ares#p5627
Als zelfs Boeing die accu's niet alrtijd veilig krijgt, dan is het wat naif omdat van Lange wel te verwachten.

Frits Urselmann schreef:
dus zullen we nu stoppen Jan ??? het is en blijft zinloos met jou over iets zinnigs te babbelen

we hadden het over ACL in de kap weet je nog ?


Ach Frits, jij begint met een startkosten berekening die nergens op slaat en daarna wil je amechtig iedere discussie daarover zo snel mogelijk afkappen. Erg doorzichtig vind je niet?