Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Uitbreiding 18 meter klasse voor het vliegen van NL-records.

Geplaatst door Jan Ritsma op 12-01-2018 16:24
#7

Bas Seijffert schreef:
Hallo Jan,
Dank je voor je argumenten. Daar vroeg ik ook om. Niet om een waarde oordeel over een mogelijk voorstel.

Soms geven mensen wel eens een mening waar niet expliciet om gevraagd is. Ik neem aan dat dat moet kunnen.

Bas Seijffert schreef:
Samenvattend zeg je dat alleen de vleugellengte bepalend moet zijn voor een klasse zoals de FAI dat doet.
Oplossing is om de 18 meter klasse te veranderen in de 20 meter klasse. Dat snapt de hele wereld en dus Nederland ook.

Klopt. Als je de 18 m klasse plotseling wil herbenoemen naar de twintig meter klasse, heb ik geen bezwaar. Maar niet met handicaps gaan werken. Je komt dan qua kist wel erg dicht tegen de open klasse aan te zitten. Daar zit niemand op te wachten, nouja, eentje dan.
Je schrijft:

Helaas is nu de mogelijkheid om een record te vliegen met bijvoorbeeld een 20m Arcus, Duo Discus, ASG32 etc. bijna nihil geworden.

Dat slaat nergens op. Er is er dit seizoen nog eentje gevlogen.
Er staan op dit moment maar liefst 8 records in de open klasse die gevlogen zijn met een 15 meter kist. Waarom zijn die zo moeilijk met een 20 meter kist te breken? Je ziet problemen die niet bestaan.

Vorig jaar heb ik je gewaarschuwd voor het toekennen van alle records met een kortere afstand. Enkele dagen geleden vlogen drie jongens vanaf Potchefstroom met een 18 meter JS3 1250 km met 166 km/u. (Een van de keerpunten was Douglas) Als daar toevallig een Hollander tussen gezeten had, dan hadden ALLE nationale driehoekrecords van de 18 meter en open klasse op 166 km/u gestaan. Wat ga je in zo'n geval doen met die zielige twintig meter klasse? Bij de 15 meter indelen? Bovendien krijg je echt een interessante recordlijst op die manier. Alle records op de zelfde dag met de zelfde kist met het zelfde traject.

Gewijzigd door Jan Ritsma op 12-01-2018 19:31