Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: CTR's vervallen/worden RMZ buiten openingstijden (nieuwe powerpoint)

Geplaatst door NicoB op 15-01-2018 16:40
#1

De AOPA-website meldt het volgende:
https://www.aopa....368431.pdf AIC-A 1/2018 gecancelled
https://www.aopa....368511.pdf
De procedure om het gebied te kruisen blijft onveranderd: maak contact met de desbetreffende verkeerstoren, b.g.g. vraag het aan Dutch Mil (.....wanneer krijgen we nu eindelijk eens de beloofde REFIS/MASIS?).

Ook de ATZ binnen een Mil CTR komt te vervallen.
Van de gelegenheid is gebruik gemaakt de Aerodrome Traffic Zones (ATZ’s) rond militaire luchthavens te heroverwegen. Met de komst van de SERA-verordening heeft de ATZ de status van ‘awareness area’ gekregen. Er gelden geen afwijkende regels binnen deze gebieden en de toegang tot deze gebieden is niet verboden. Hierdoor hebben deze gebieden rond de militaire luchthavens geen toegevoegde waarde meer en komen dus de ATZ’s te vervallen.

De AIC en de gepubliceerde Regeling in de Staatscourant zijn niet éénduidig!
AIC:
RMZ vertikale afmetingen GND-1500ft AMSL.
Regeling Staatscourant:
In artikel 9 zijn de gedeelten van het luchtruim waarvan de aanwijzing als CTR buiten openstellingsuren van de gecontroleerde militaire luchthavens is vervallen, aangewezen als RMZ. Om vliegveiligheidsredenen en redenen van duidelijkheid is ervoor gekozen zo’n RMZ dezelfde afmetingen te geven als de CTR.

UPDATE 17 januari:
Navraag gedaan bij de AIS en de afmetingen van de RMZ zijn gelijk aan die van de CTR, zoals aangegeven in de Staatscourant.

Gewijzigd door NicoB op 26-01-2018 11:18