Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Laser cut Cockpit panel Mini Nimbus

Geplaatst door Marco uit hangar 5 op 26-01-2018 01:26
#1

Hoi,

Ik wil jullie dit niet onthouden.

Vorig jaar geprobeerd bij Schempp Hirth een blank paneel te kopen voor de mini nimbus, om deze dan te laten frezen bij Glider Pilot Shop... maar helaas maakt Schempp Hirth deze niet meer, ze raden me aan er zelf eentje te maken van glasvezel of aluminium... De keuze was voor mij snel gemaakt, glasvezelplaat, dit is licht en sterk, en omdat ik Bluetooth en wifi gebruik in de cockpit, is het wel fijn dat het paneel ook signaal doorlatend is:

Vandaag heb ik bij Snijmeesters in Haarlem mijn cockpit panel onderdelen opgehaald, laser gesneden uit een plaat glasweefsel eopoxyplaat van 1.5mm dik. Ik ben er erg tevreden over! De randjes zijn wel zwart, maar dat geeft niet, het geheel wordt straks toch nog in Nextel gespoten:

i64.tinypic.com/2cps1ue.jpg

De glasvezel epoxyplaat heb ik hier gekocht: Carbon Experience, Glasvezel Epoxy plaat 1,5 mm

Het was voor de snijmeesters voor het eerst dat ze glasvelzelplaat gingen snijden, gelukkig was de plaat groot zat (100x50cm) zodat ze ook wat testen konden doen. Vanmiddag vertelde hij me dat de laser er best moeite mee had om er door te komen, de laser moest op vol vermogen, en langzaam snijden... het schijnt ook behoorlijk gestonken te hebben :-)

Om te kunnen snijden hadden ze een digitale tekening nodig (DXF), ik heb deze zelf getekend in Autocad, de "cutout layer" de kleur rood geven, dan weet de snijmeester dat hij dat moet gaan snijden.

i67.tinypic.com/2hy8a1.jpg


Komend weekend de randjes schoonmaken, instrumenten passend maken, en dan met epoxy in elkaar lijmen.

Voor de kosten hoef je het niet te laten, het snijden kostte 51,63

Leuk projectje dit :-)

Gewijzigd door Marco uit hangar 5 op 26-01-2018 01:31