Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: ADS-B: Het grote kabeltjestopic

Geplaatst door Mark den Besten op 06-03-2011 18:21
#96

bvweerd schreef:
Je moet de volgende dingen instellen:

1. Transponder op STBY zetten
2. ID inhouden tot rechtsbovenin 47 staat, dan loslaten
3. MODE drukken tot seriele instelling verschijnt (weet de exacte naam even niet)
4. Met de draaiknop op NMEA-format zetten
5. Op MODE drukken t/m exit
6. Transponder uit en aanzetten
7. Transponder op STBY zetten
8. ID inhouden tot rechtsbovenin 20 staat, dan loslaten
9. Je zit nu in testmode.
10. Transponder op mode ACS zetten
11. Als er data binnenkomt staat er linksbovenin een puntje, en verschijnt een grote 'P' links van het midden in het beeldscherm. Deze P verschijnt overigens alleen wanneer er een valide RMC sentence binnenkomt. Hij kan dus knipperen.

Afgelopen zaterdag hebben we 13 TRT800's getest. Het blijkt dat er bepaalde software versies zijn die geen ADS-B uitsturen ondanks de 'P' zoals hierboven beschreven. vanaf versie 4.4 lijkt het in ieder geval te werken, versie 3.6 en lager hebben we geen succes mee gehad. De vraag hierover staat nog uit bij Funkwerk.

Daarnaast hebben we een intelligente splitter getest die de FLARM data filtert voor RMC-data en verifieert, de baudrate aanpast en doorstuurt naar de transponder. We zijn op Salland van plan in ieder geval al onze clubkisten (waarvan de transponder softwareversie goed is) uit te rusten met deze intelligente splitter.

Het is de bedoeling meerdere van deze splitters te laten maken. Als je belangstelling hebt voor een dergelijke splitter stuur dan even een PM. Meer details over het hoe en wat van de splitter zal ik zo spoedig mogelijk publiceren.

Succes met aansluiten overigens!


Hoi Bas,
Heb je al reactie van Funkwerk? Bij mij heb ik in de testmodus keurig een "P" staan, maar mijn TRT800 heeft versie 3.5. Uiteraard heb ik geen ADS-B ontvanger om het p-tje te testen...
Grt,
Mark.