Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: ADS-B: Het grote kabeltjestopic

Geplaatst door zendesigner op 22-03-2010 15:03
#44

maaikgollef schreef:
Marc schreef:
Birdy01 schreef:
Ja, dat zou ik ook heel graag willen weten! De thread begon heel goed, maar inmiddels weet ik nog steeds niet hoe ik het kabeltje tussen bijvoorbeeld een Flarm en een Garrecht x-ponder
moet aansluiten.


Om te beginnen, zelf ben ik nog niet zover maar op de site van Garrecht zijn al wel goede schema's te vinden.
De FLARM en de transponder knoop je in ieder geval niet aan elkaar daar moet dan toch de TX-1090 tussen.
Kijk maar op: http://www.garrec...ev1.0d.pdf
en http://volkslogge...rev1.3.pdf


die trx-1090 zit er volgens mij alleen tussen als een soort universele interface en dus om het mogelijk te maken allerlei randapparatuur als de butterfly aan vast te knopen zonder dataverlies. Zoals hier al eerder aangegeven in dit draadje ben je doordat je een xpdr aansluit op een flarm gedwongen een lagere baudrate te gebruiken dan 19k2. Als je een butterfly hebt, krijg je dus functionaliteitsverlies omdat die werkt met 19k2 geloof ik. Ik denk dat dat kastje verschillende baudrates op de uitgangen zet EN een filter voor ongewenste flarm sentences richting xpdr heeft. Een mooiere oplossing dan een simpel kabeltje, maar niet per sť noodzakelijk als je geen butterfly oid hebt. De xpdr doet volgens mij verder niets met flarm sentences.

Er komt NMEA uit de flarm en er gaat volgens mij NMEA in iedere xpdr via TX/RX, dus ook een garrecht. Lijkt me sterk dat die niet simpel zijn te koppelen.


Hoy , ben er nu mee bezig deze te koppelen. Ik lees ook enkel dat de trx-1090 een adsb ontvanger is gecombineerd met flarm. niet dat je niet zonder kan.

De meeste websites zeggen simpelweg dat je de nmea stream aan pin 3 moet verbinden.

Maar hoe weet je nu of het goed werkt ? zie je bij de garrecht ook bepaalde codes opkomen ?