Nieuwe ronde nieuwe kansen . . . . .
Geplaatst door webmaster op 11-12-2008 22:00
Het vliegseizoen is weer ten einde dus werd het weer tijd voor de 1e kernploegdag van de winter. De kernploeg is behoorlijk gewijzigd in samenstelling, terwijl de junioren selectie bijna gelijk is gebleven. En eindelijk is het dan zover, we hebben een vrouw in de ploeg! Irene van der Zwan zal Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het WK voor vrouwen in Zweden over 2 jaar.

Klik op "Lees meer"

Uitgebreid nieuws
Door Diane Roodenburgh

Het vliegseizoen is weer ten einde dus werd het weer tijd voor de 1e kernploegdag (25 oktober 2008) van de winter. De kernploeg is behoorlijk gewijzigd in samenstelling, terwijl de junioren selectie bijna gelijk is gebleven. En eindelijk is het dan zover, we hebben een vrouw in de ploeg! Irene van der Zwan zal Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het WK voor vrouwen in Zweden over 2 jaar.

Er staat weer een hoop op de planning komend jaar. De junioren gaan naar het WK in Finland en de kernploeg splitst zich op voor een EK in Nitra en Litouwen. De voorbereiding voor Finland zijn al in volle gang, één van de vliegers mag nog "even" naar Afghanistan om voor de WK weer terug te zijn, vandaar de vervroegde voorbereidingen voor de junioren. De voorbereiding voor de EK teams starten in januari 2009.

Tijdens de eerste kernploegdag zijn weer diverse onderwerpen behandeld waaronder een vluchtanalyse van Mark en Steven, Bas gaf verdere uitleg over zijn bedachte vluchtanalysesysteem, Tim vertelde over het vliegen met Condor tijdens de winterstop en Frank hield een presentatie over de optimale steeksnelheid bij goed weer. Een afwisselend programma. Zoals je kunt zien bereiden de de vliegers zelf de onderwerpen voor, effect hiervan is dat ze zich weer even goed verdiepen in het onderwerp.

De dag werd weer afgesloten met de gebruikelijke borrel waar de dag nog even werd doorgenomen. Ide, de nieuwe aspirant junior merkte nog wel op dat hij moest wennen aan het feit dat iedereen zo openhartig was: "Ze zijn concurrenten, maar verklappen toch alles aan elkaar".

We zijn weer op de goede weg!!!