Solar Flightís Europa Tour 2009
Geplaatst door webmaster op 27-04-2009 12:06
In de zomer van 1990 doorgekruiste Eric Raymond in de "Sunseeker I" de Verenigde Staten. Dit in 21 vluchten en met een totale vluchtduur van 121 uur. Dit is tot vandaag de langste reis uitgevoerd met een vliegtuig op zonne-energie. Sinds deze expeditie in 1990 is er technologisch veel vooruitgang geboekt. De "Sunseeker II" bevat veel van deze nieuwe technologie, zoals efficiŽntere zonnepanelen, meer krachtige batterijen en meer verfijnde elektronica.

Dit vernieuwde vliegtuig maakt in 2009 een tour door Europa om opnieuw het succes aan te tonen van deze nieuwe energiebron. Bij de eerste etappe van de tour wordt ItaliŽ gevolgd tot de Etna op het eiland SiciliŽ. De tweede etappe gaat in het oosten via de Oostenrijkse Dolomieten en Hongarije naar SloveniŽ.

De "Sunseeker II" is ook bij de World Air Games in Turijn (ItaliŽ 6-14 juni). Bij dit evenement is de verwachting dat er vergelijkingsvluchten gemaakt worden met de Icare II van de universiteit van Stuttgart.

Na de World Air Games gaat Eric Raymond zich voorbereiden op een vlucht van van Zurich non-stop naar Barcelona. Indien succesvol, wordt dit de langste vlucht ooit gemaakt met een vliegtuig op zonne-energie!

Klik voor meer informatie op deze LINK.