General Aviation Safety Award 2008 voor Rik Moons
Geplaatst door webmaster op 27-06-2009 18:18
De Belgische ultra-light piloot, vlieginstructeur en examinator Rik Moons is de winnaar van de General Aviation Safety Award. De award werd op zaterdag 27 juni tijdens de Seppe Airshow uitgereikt door inspecteur-generaal Jenny Thunnissen en hoofdinspecteur Jos Wilbrink van de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Moons ontvangt de prijs voor zijn bijdrage aan de vliegveiligheid in de kleine luchtvaart. Zo gaf hij presentaties over vliegveiligheid in Nederland en BelgiŽ. Ook leverde hij waardevolle bijdragen aan verschillende publicaties, over het voorkomen van voorvallen.

De tweede plaats is voor de Commissie Instructie en Veiligheid van de afdeling Zweefvliegen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart. De Commissie was genomineerd vanwege haar activiteiten om de vliegveiligheid onder de aandacht te houden binnen de zweefvliegwereld.

De prijs wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt door de Inspectie om personen of organisaties te belonen die een bijzondere bijdrage leveren aan de vliegveiligheid in de kleine luchtvaart. De inschrijving voor de Award van 2009 is inmiddels geopend.