JS1 Revelation krijgt Type Certificaat
Geplaatst door webmaster op 22-03-2010 17:37
Op 12 maart j.l. kreeg de JS1 Revelation een Type Certificaat van de South African Civil Aviation Authority (SA CAA).

Deze toekenning is een belangrijke historische gebeurtenis voor de JS1 Revelation, Jonker Sailplanes en de SA CAA omdat dit het eerste vliegtuig is dat in Zuid Afrika is ontworpen, geproduceerd en gecertificeerd volgens EASA standaarden, specifiek de laatste versie van de EASA CS22 Certificatie Standaard voor (gemotoriseerde) zweefvliegtuigen.  Klik op "Lees meer" update: Zie ook de JS nieuwsbrief maart 2010.


Uitgebreid nieuws
Op 12 maart j.l. kreeg de JS1 Revelation een Type Certificaat van de South African Civil Aviation Authority (SA CAA).

Deze toekenning is een belangrijke historische gebeurtenis voor de JS1 Revelation, Jonker Sailplanes en de SA CAA omdat dit het eerste vliegtuig is dat in Zuid Afrika is ontworpen, geproduceerd en gecertificeerd volgens EASA standaarden, specifiek de laatste versie van de EASA CS22 Certificatie Standaard voor (gemotoriseerde) zweefvliegtuigen.

De type certificering is het resultaat van een gedetailleerd programma van ontwerp analyses, constructie testen en testvluchten om te demonstreren dat voldaan is aan de eisen voor een Type Certificaat.

Met dit Type Certificaat kan de JS1 worden gevlogen met een zuidafrikaanse registratie in elk land dat bij ICAO is aangesloten. Aangezien de EASA CS22 standaard ten grondslag ligt aan dit verkregen SA CAA Type Certificaat is de verwachting dat de EASA certificering in de loop van 2010 zal volgen.

Zie ook www.jonkersailplanes.com. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Glider-Import, officieel agent voor Jonker Sailplanes in Centraal Europa via info@glider-import.nl.

update: Zie ook de JS nieuwsbrief maart 2010.