Euroglide 2010, zweefvliegrace over 2.300 kilometer
Geplaatst door webmaster op 21-06-2010 14:19
Vandaag, maandag 21 juni, begin van de Euroglide 2010, een zweefvliegrace over 2.300 km dwars door Europa. Ruim 55 teams uit binnen- en buitenland doen mee. Wie als eerste in Nederland terugkeert, vóór of uiterlijk op zaterdag 3 juli, is de winnaar. Kijk onder www.euroglide.nl voor route, deelnemers en dagverslagen.

Elk team trekt dagelijks zijn eigen plan om zo ver mogelijk te komen. Waar zal de vlucht, afhankelijk van de weerscondities, eindigen? Over de weg volgt de grondploeg met trailer, voor als een buitenlanding de enige optie is. De kist moet voor de volgende dag naar het dichtstbijzijnde vliegveld met startfaciliteit voor zweefvliegtuigen. Wordt het slapen in een hotelletje, of  in de tent? Niemand weet het van tevoren.

Van Eindhoven gaat het via het Duitse Ruhrgebiet naar Bronkow tussen Leipzig en de Poolse grens. Dan naar Montricher in het noorden van Zwitserland aan het meer van Genève. Daarna vliegen de wedstrijddeelnemers naar Falaise in het Franse Normandië. Tenslotte richting de finish, op zweefvliegveld Axel in Zeeuws-Vlaanderen. De race moet binnen dertien dagen zijn volbracht. Dit is de tiende Euroglide. Organsiatie: EACzc.