Festival Cinematographique des Planeurs 2010
Geplaatst door webmaster op 01-09-2010 21:28
Oftewel het zweefvliegfilmfestival!

2de edite van het Zweefvlieg Film Festival. Het tonen van beeldmateriaal is een stukje herbeleving van het plezier dat we in onze sport hebben. Aan de bar worden vaak mooie avonturen verteld, ondersteund met de nodige (mobiele telefoon) filmpjes. Daarom nu de uitdaging aan zweefvliegend Nederland om met prachtig beeldmateriaal het vliegplezier vast te leggen. Bij succes hopen we dat het een jaarlijks terugkerend item wordt op de NZD! De inzendingen voor het filmfestival zullen tijdens de komende NZD doorlopend vertoond worden in één van de lokalen van hangaar 1.

Hoe doe je mee?
Meld je zo snel mogelijk aan door te mailen naar film@nzd2010.nl. Vermeld hierbij wie er gaan meewerken aan het filmpje, en welke zweefvliegclub. De filmpjes graag uiterlijk een week voor de NZD voltooien en opsturen.

Klik op "Lees meer"

Uitgebreid nieuws
Oftewel het zweefvliegfilmfestival!

2de edite van het Zweefvlieg Film Festival. Het tonen van beeldmateriaal is een stukje herbeleving van het plezier dat we in onze sport hebben. Aan de bar worden vaak mooie avonturen verteld, ondersteund met de nodige (mobiele telefoon) filmpjes. Daarom nu de uitdaging aan zweefvliegend Nederland om met prachtig beeldmateriaal het vliegplezier vast te leggen. Bij succes hopen we dat het een jaarlijks terugkerend item wordt op de NZD! De inzendingen voor het filmfestival zullen doorlopend vertoond worden in één van de lokalen van hangaar 1

Hoe doe je mee?
Meld je zo snel mogelijk aan door te mailen naar film@nzd2010.nl. Vermeld hierbij wie er gaan meewerken aan het filmpje, en welke zweefvliegclub. De filmpjes graag uiterlijk een week voor de NZD voltooien en opsturen.

Filmpje klaar?
Stuur je film fysiek op (bijv. op CD, DVD, geheugenkaart of USB-stick) naar:
ZVC Volkel p.a. R Janssen Germenzeel 104 5403 XA Uden. Uploaden mag ook alleen dan uitsluitend op een niet publiekelijk toegankelijke host,server of FTP.

Regels voor de ingezonden filmpjes:
- Uitsluitend eigen beeldmateriaal mag worden gebruikt.
- Het filmpje moet duidelijk aan zweefvliegen gerelateerd zijn.
- Beeldmateriaal mag maximaal 1 jaar oud zijn.
- Tijdsduur: maximaal 10 minuten.
- Maximaal 3 inzendingen per deelnemer/team.
- Technische eigenschappen: Beeldformaat: (bij voorkeur) 16:9, Resolutie: Minimaal 640x360, maximaal 1280x720, Compressie: WMV, AVI (DivX) of Quicktime MOV. Non-interlaced.
- De deelnemer moet zelf zweefvlieger zijn. Wanneer inschrijving is geproduceerd door meerdere personen, moet hiervan minstens 1 persoon zelf zweefvlieger zijn. Jury is uitgesloten van deelname. Voor de NZD gemaakte filmpjes mogen pas na de NZD gepubliceerd worden (Youtube ed.)

De jury beoordeeld op:
Creativiteit en innovativiteit
Gebruik camera, licht en camerastandpunten
Gebruik Geluid/Muziek i.c.m. beeld
Mate van promotie voor de sport
In beeld brengen van diversiteit van de sport

Overige opmerkingen:
Breng de vliegveiligheid niet in gevaar! Waar dit wel gebeurt zal de jury punten aftrek geven. Het is niet per definitie zo dat deelnemers met de beste apparatuur de mooiste beelden maken. Iedereen maakt een evengrote kans als de boven genoemde punten in het achterhoofd worden gehouden. Het NZD team heeft alle regels mbt auteurs rechten uitgezocht. Gebruik van auteursrechtelijk beschermde muziek is toegestaan omdat het een besloten vertoning betreft. Publicatie van films na de NZD zijn voor eigen 'risico' natuurlijk.

Winnende filmpjes NZD videowedstrijd 2009