Nederlandse Zweefvlieg Dag 2007
Geplaatst door webmaster op 25-08-2007 00:00
Een goed initiatief verdient navolging. Na de succesvolle Nederlandse Zweefvliegdagen de afgelopen jaren zal ook dit jaar de NZD weer worden georganiseerd. In goed overleg tussen de KNVvL afdeling zweefvliegen en de Venlose Zweefvlieg Club zal het congres dit jaar plaatsvinden op 24 november a.s. in Venlo.

VZC jubileum in drieluik.
De VZC heeft de organisatie op zich genomen in het kader van haar 75 jarig bestaan. Toen de VZC-75 commissie een aantal jaren geleden voor het eerst bij elkaar kwam om te spreken over de activiteiten in het kader van het jubileum werd besloten voor een drieluik. De eerste activiteit was een reuni, gericht op de eigen leden en oud-leden van de vereniging. Voor het 2e deel werd gekozen voor een uitgebreide open-dag met vlieg demonstraties van verschillende vliegtuigen bedoeld voor de bewoners van Venlo en omstreken. Als derde luik werd gezocht naar een activiteit voor de zweefvliegerij van Nederland, u begrijpt het al dit wordt de Nederlandse Zweefvlieg Dag. Uitgangspunten bij de organisatie waren en zijn, gezelligheid, en kwaliteit.


Uitgebreid nieuws
De NZD in een ander jasje.
Zoals vaak voor een feestje hijsen we ons in onze beste kleren. Dat is ook exact wat we gaan doen met de NZD, we hijsen het in een (al dan niet tijdelijk) nieuw jasje. Zonder het goede van de afgelopen jaren te verliezen hebben we gekozen voor een vernieuwde opzet. In plaats van één lezing cyclus serveren wij alle bezoekers een menu van lezingen; voor elk wat wils. Als bezoeker kunt u kiezen uit lezingen vanuit drie verschillende interesse gebieden.

  1. Wedstrijd en Prestatie vliegen
  2. Bestuur en beleid
  3. Techniek

Doordat we op deze manier relatief kleinere groepen creëren hopen we op meer interactieve sessies. Een ander voordeel is dat er meer gelegenheid is voor bezoek aan de zweefvliegmarkt. Uiteraard worden een aantal sessies plenair gehouden, zoals de opening en sluiting, en natuurlijk de prijsuitreiking van de het OLC. De prijsuitreiking van de foto wedstrijd zal in de pauze plaatsvinden.

Key-note speaker
Zoals gezegd gezelligheid maar zeker ook kwaliteit staat voorop bij de organisatie van de NZD. Om dit te onderstrepen zijn we dan ook blij dat we nu reeds kunnen verklappen dat we Leonardo Brigliadori, schrijver van het boek“Competing in gliders; Winning with your mind” hebben kunnen vastleggen als key-note speaker.

Een professionele omgeving
Mede dankzij een aantal sponsoren kunnen we gebruik maken van het congres gebouw de Maaspoort in Venlo. Met de professionele en enthousiaste ondersteuning van de medewerkers van de Maaspoort hebben we ons verzekerd van een professionele uitvoering van de dag. Op deze manier krijgen de sprekers en ook deelnemers aan de zweefvliegmarkt die aandacht die ze verdienen.

Tot slot
We hebben veel plannen, we spreken op dit moment met een groot aantal sprekers, de komende tijd zullen we gebruiken om het definitieve programma gereed te maken. Via de websites van de Afdeling Zweefvliegen en de VZC alsmede het forum zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

We hopen jullie in grote getalen te kunnen ontmoeten tijdens de NZD 2007 op 24 november a.s in Venlo.