NK2007 een terugblik
Geplaatst door webmaster op 01-06-2007 00:00
Na 2 weken van topsport en maanden van voorbereiding is nu dan de NK 2007 @ Stendal echt over.

Bart, Sjaak en Hadriaan gefeliciteerd met jullie Nederlands Kampioenschap.


De NK 2007 kampioenen van links naar rechts:
Sjaak Selen (combi-klasse), Bart Berendsen (club-klasse)
en Hadriaan van Nes (open-klasse)

We hebben veel complimenten gekregen over de organisatie, dank hiervoor. Zelf kijk ik terug op 2 weken met veel hoogte punten maar ook met wat minder leuke zaken. Jammer dat we geen echte race dagen hebben gehad. Het weer was een lastige factor echter het was niet beter in de zelfde periode in Nederland of Frankrijk, maar dat is uiteraard een schrale troost. Ik denk dat we er alles uitgehaald hebben wat erin zat mede ook door de hulp van Christoph. Wat prima ging was het uploaden van de loggerfiles en het automatisch scoren, dit scheelt echt een boel tijd in het wedstrijdhok en geeft de buitenwereld vrijwel direct inzage in de dagresultaten. Wel kregen we de opmerking dat de resultaten niet direct zichtbaar waren, echter veelal bleek dat naar de verkeerde pagina werd gekeken. Puntje dus ter verbetering. Als files niet of later pas worden opgestuurd levert dat ook een vertekend beeld op, ook iets waar we de komende tijd nog eens over zullen nadenken. Jammer dat de webcams niet maximaal ingezet konden worden vanwege de beschikbare bandbreedte, echter dit werd ruimschoot goed gemaakt met de vele persuitingen zowel in Nederland als in Duitsland. Denk dan ook dat het een goeie zaak is om een aparte PR functionaris te hebben voor NKs. Diane heeft terecht ook vele complimenten gekregen over het bijhouden van de shoutbox. Dan het veld zelf, groot, heel erg GROOT, leek in het begin de aangekondigde boxprocedure nogal rigide, een landing van een Transall maakte duidelijk dat we niet voor niets deze afspraken gemaakt hadden met onze Duitse Gastheren. Tijdens de 1e dagen van de NK werd door een vliegschool ruim 600 starts en landingen gemaakt zonder dat we daar n moment last van hadden. Het finishen op zon groot veld met zon lange baan was ook prima.


Uitgebreid nieuws
De samenwerking met onze Duitse gastheren was in n woord TOP. Niets was teveel gevraagd, meer dan genoeg warme en schone douches, onweer? dan stallen we de opgebouwde kisten toch in de hangaar, twijfels over de meteo dan bellen we met de meteoman van Klaus Olhmann. Voor de ophalers een feestje in de Joker-Bar in Stendal, 6 sleepkisten, dit zijn slechts een paar zaken die allemaal geregeld werden. Dan de Fliegerhorst, op een bierviltje je drankjes betalen is toch ongekend, een BBQ voor 6 euri of ontbijten of avondeten voor 4 euri, van s ochtends vroeg tot s avonds laat stonden Uli en Veronika klaar voor ons.

Op zich begrijpelijk maar ook wel heel jammer dat tijdens de prijsuitreiking en het eindfeest diverse deelnemers al weg waren, niet alleen voor ons als organisatie maar vooral voor onze gastheren en dames. Immers ook daarvoor hadden ze zich erg uitgesloofd om er een mooie afsluiting van te maken. En wat voor afsluiting!!!

Dat de MIG in onze ogen toch een betere plek verdiende werd zeer gewaardeerd. Als deze zomer blijkt dat het veld toch niet in de Duitse Betuwe ligt denk ik dat we er zeker naar terug zouden moeten gaan met de NK. Een beslissing aan de CW&S.

Daarnaast wil ik alle ophalers en het NK Team 2007 bestaande uit: Joost van Veelen, Jasper Grannetia, Juliette Abers, Diane Verkuijl-Roodenburg, Martin van Ommen, Steven lanting, Ben Hiemstra, Christoph Barniske, Bjrn Adam, Achim Fischer, Sieghard Geyhler, Sven, Tim en Ritchie, danken voor jullie inzet, zonder jullie hulp was de NK2007 @ Stendal gewoonweg niet mogelijk.

Max l Bloch