Zorgen over kwaliteitsniveau en prijsniveau bij Europese brevetuitgifte door IL&T
Geplaatst door webmaster op 04-02-2014 19:05
De KNVvL maakt zich grote zorgen over zowel het kwaliteitsniveau als het prijsniveau van de Europese brevetten als de Inspectie Leefomgeving en Transport deze gaat uitgeven per april 2015. De KNVvL geeft sinds 2004 de vliegbrevetten voor onder andere zweefvliegen en ballonvaren uit. Door de grote kennis binnen de sector is de kwaliteit van het brevet altijd hoog geweest. Door de inzet van vrijwilligers en de efficiŽnte verwerking zijn de kosten altijd laag gebleven.

Vanaf 8 april 2015 zullen in Nederland nieuwe Europese brevetten uitgegeven worden. Een werkgroep van de KNVvL heeft een jaar gewerkt, in samenwerking met en op verzoek van DGB en Inspectie Leefomgeving en Transport, om ook in de toekomst de nieuwe brevetten uit te kunnen geven.

Wij werden dan ook onaangenaam verrast toen we op de hoogte werden gesteld dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) heeft besloten de brevetten voor zweefvliegen en ballonvaren in eigen beheer uit te gaan geven.

Wij maken ons sterk zorgen over zowel het kwaliteitsniveau als het prijsniveau bij Europese brevetuitgifte door IL&T. Klik HIER voor de brief die de KNVvL deze week ontving van IL&T.

bron: KNVvL