Geluidsoverlast turbo's boven Malden e.o.
Geplaatst door webmaster op 22-05-2014 15:09
Beste zweefvliegers van Nederland,

Wij zijn de afgelopen maanden met onze buren/omwonenden in discussie geraakt over vermeende geluidsoverlast door onze TMG (sleepkist), zelfstarters en turbo's.

Sinds jaar en dag hebben wij onszelf beperkingen opgelegd om onze geluidsproductie zoveel mogelijk te beperken en te kanaliseren.

Die beperking bestaat uit:
alleen turbo-/motorgebruik ten noordoosten van ons veld
alleen in rechte lijn uitvliegen: dus niet cirkelen in de bel

Met name het cirkelen leidt serieus tot overlast. Vergelijk de lawaaiige brommer die voorbij komt: je hoort hem komen en je weet dat ie kort daarna weer verdwijnt: daardoor wordt de negatieve geluidservaring niet opgebouwd. Maar als diezelfde brommer bij jou voor de deur rondjes gaat draaien . . . . .

Zie bijgaand kaartje voor een beeld van de situatie. Het gearceerde deel beslaat de bebouwing van de dorpen Malden en Molenhoek. In de beboste uitvliegsectoren liggen overigens een sanatorium en een zorghotel.

Wij vragen begrip voor onze buren en begrip voor onze lokale belangen. Als je dan een keer na een overlandvlucht boven ons veld dat laatste belletje zoekt dat er niet meer is en je durft op lage hoogte met je turbo niet in rechte lijn van ons weg te vliegen, kom dan landen: we lieren je gratis naar 400 meter waarna je veilig naar huis kunt brommen.

Dank voor de sportieve medewerking.
Nijmeegse Aeroclub
Ferdi Kuijpers, vz


klik op plaatje voor vergroten