| 18-08-2019 | 19:11
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,197
· Nieuwste lid: bschellekens
Commissie Kunstzweefvliegen
Commissie Kunstzweefvliegen

Secretaris:
Sape Miedema
Boterbloem 32
6721RC Bennekom
T: 0318-418823
E: scmiedema(at)gmail.comDat kunstvliegen daadwerkelijk een sport is, is slechts bij weinigen bekend. Het maken van diverse figuren wordt dan ook vaak aangeduid als 'stuntvliegen.' Bij kunstvliegen is het echter niet de bedoeling als een heuse waaghals vervaarlijk uitziende capriolen uit te halen.

De bedoeling is om tijdens het uitvoeren van diverse manoeuvres elegantie, souplesse en een technisch correcte uitvoering na te streven. Tijdens wedstrijden zal de vlieger op deze punten door een jury worden beoordeeld, zoals dat ook gebruikelijk is bij sporten als kunstschaatsen, dansen en turnen. Veiligheid staat daarbij hoog in het vaandel.

Het moge duidelijk zijn dat dit volledige controle van de vlieger over zijn vliegtuig vereist. Hiervoor zijn een zekere aanleg, een goede fysieke conditie, maar vooral veel oefening onontbeerlijk.

Volg ons ook op Facebook
Deel dit artikel met:

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden