| 16-12-2019 | 03:37
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,227
· Nieuwste lid: corstian
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Promotie zweefvliegen op de Scout-In, kom je ook?
Tha
#1 Bericht afdrukken
Geplaatst op 11-08-2019 21:54
Lid

Berichten: 24
Sinds: 05.01.09

Eens per twee jaar organiseert Scouting Nederland de Scout-In (https://scout-in....), een festival voor leidinggevenden van scoutinggroepen. Dat is een evenement waar vele duizenden jongeren op afkomen die bezig zijn de echte jeugd uitdagende activiteiten te bieden.

Voor de editie Scout-In '19 die gehouden wordt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september in Zeewolde is een inloopactiviteit geregeld "kennismaken met zweefvliegen." Er zal o.a. een instructietweezitter (K7) aanwezig zijn. Doel is om de bekendheid van zweefvliegen te verhogen. Veel mensen denken dat de minimumleeftijd voor zweefvliegen veel hoger ligt dan werkelijk en ook over de kosten bestaan meer mythes dan kennis.

In Engeland wordt vrij actief samengewerkt tussen Scouting en de zweefvliegclubs. De plaatselijke zweefvliegclubs bieden de Scoutingverenigingen allerlei faciliteiten aan om zodoende jeugd te werven. Misschien is zoiets in Nederland ook mogelijk.

Heb je affiniteit met Scouting en/of zweefvliegen? Heb je zin om te helpen? Stuur me dan even een PM. Heb je promotiefolders van je lokale zweefvliegclub of andere leuke materialen? Van harte welkom!
 
Deel onderwerp met:

Spring naar forum:
Verwerkingstijd: 0.03 seconden