| 16-04-2024 | 18:06
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,396
· Nieuwste lid: Karel Gerritse
Aangesloten bij:


Zweefportaal RSS Feeds
Zweefvliegen, de groene luchtsport. Spannend, snel en stil . . . . .
Je ziet ze natuurlijk wel eens vliegen......,' de zweefvliegtuigen van de één of andere zweefvliegclub. Misschien heb je ze wel eens een poosje nagekeken, die grote witte stille vogels, die op een zonnige dag in stijgwindgebieden proberen rond te draaien om zo lang mogelijk te kunnen vliegen. Mogelijk vraag je je wel eens af: Wat zijn dat voor lui? Is dat nou leuk? Hoe gaat het bij zo 'n club en wat kost dat....? Heb je deze vragen wel eens, lees dan verder. Ben je daarna nieuwsgierig geworden, vraag dan meer informatie aan en wil je echt eens proeven of vliegen iets voor jou is, maak dan bij één van de 40 zweefvliegclubs in Nederland een afspraak om eens een vliegdag mee te maken.

>> Lees meer <<

Nieuws van het secretariaat Zweefvliegen voor 2024
Afdelings NieuwsBeste zweefvliegers, het is inmiddels 2024 in Nieuw-Zeeland ;-) en we kijken allemaal uit naar het nieuwe vliegseizoen met minder regen. Voor 2024 zijn er wel een aantal zaken die geregeld moeten worden waaronder het volgende:

Digitale ledenpas en lidmaatschap KNVvL 2024
Vanaf 2024 ontvang je geen fysieke ledenpas meer van de KNVvL. Je ledenpas (en tevens het bewijs van je lidmaatschap) kun je voortaan alleen nog digitaal terug vinden op de KNVvL app (of mijn.knvvl.nl). Deze app is vanaf 19 januari 2024 te downloaden in de app stores.

Inloggen op de KNVvl app
Inloggen op de app doe je met de gegevens waarmee je ook inlogt op de "Mijn KNVvL" pagina. In de app tref je ook je verzekeringsbewijs en andere gegevens over je lidmaatschap. Moet jij je lidmaatschap bewijzen? Dan kun je dus vanaf 19 januari de KNVvL app gebruiken.

De facturen worden begin januari verstuurd. De algemene KNVvL verzekering van het contributiejaar 2023 loopt door tot en met 31 januari 2024.

Zie ook nieuwsbericht: Nieuwsbericht KNVvL

Verzekeringscertificaten 2024 (motor) zweefvliegtuigen - ZELF AANVRAGEN VOOR ALLE EIGENAREN
Met ingang van 2024 worden de verzekeringscertificaten van (motor)zweefvliegtuigen niet meer in de vorm van papier opgestuurd maar als pdf gemaild naar de aanvrager. Leden van de KNVvL afdeling Zweefvliegen kunnen via een Google Form een digitaal (pdf) verzekeringscertificaat aanvragen voor hun (motor)zweefvliegtuig(en). Zie Aanvraagformulier WA verzekering (motor)zweefvliegtuig
Dit geldt voor clubs en individuele leden, en zowel voor Nederlandse als buitenlandse (motor)zweefvliegtuigen.

Korting voor niet-vliegende leden afdeling Zweefvliegen voor 2024
Voor leden van de afdeling Zweefvliegen die in 2024 zelf niet actief vliegen maar wel als vrijwilliger actief zijn in het vliegbedrijf voor de club is er een kortings-regeling voor het KNVvL lidmaatschap. Dit met het doel dat de vrijwilliger valt onder de KNVvL WA-verzekering.

De aanvraag voor deze kortingsregeling loopt via de secretarissen van de clubs. Alle secretarissen van de club hebben afgelopen december een link ontvangen voor een Google Formulier. Via dit formulier kan de secretaris beoordelen en doorgeven wie er bij de club in aanmerking komt voor een gereduceerd tarief. Als het lid zijn lidmaatschap heeft betaald zal de penningmeester van de afdeling Zweefvliegen akkoord geven om € 70,00 terug te storten.

Let Op: leden die vorig jaar al in aanmerking zijn gekomen voor het gereduceerd tarief dienen opnieuw te worden opgegeven.

Opgave dekking clubvoertuigen voor de KNVvL verzekering 2024
Voor de zogenaamde WAM verzekering voor het rollende materieel is er op 31 december een opgave formulier naar de secretarissen van de club gestuurd. Graag zsm een opgave mailen naar Driessen en Rappange en een cc naar secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl .
Voertuigen waarvoor de club zelf een aparte WAM verzekering heeft gesloten, bijv. omdat deze regelmatig op de openbare weg komen, hoeven niet opgegeven te worden.

Vragen ?
Zijn er naar aanleiding van dit bericht vragen of onduidelijkheden stuur dan even een mail naar secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl.
WK Zweefvliegen Australie 3 - 16 december 2023
Van 2 tot 16 december 2023 wordt de 37e FAI Wereldkampioenschappen Zweefvliegen gehouden in Narromine, New South Wales, in Australie. Tachtig top zweefvliegers uit 21 landen zullen deelnemen in de club- standaard- en 15m klasse. Tijdens de competitie zullen 80 zweefvliegtuigen gedurende 14 dagen elke dag 3 tot 5 uur over centraal NSW racen, waarbij afstanden worden afgelegd van 300 km tot meer dan 500 km.

Onder leiding van teamcaptain Bart Renckens doen namens Nederland mee:
- Roelof Corporaal & Thies Bruins in de clubklasse
- Sjaak Selen in de standaardklasse
- Erik Borgman en Jeroen Verkuijl in de 15m klasse

De 37e Wereldkampioenschappen Zweefvliegen 2023, Narromine, voor de klassen Standaard, 15 M en Club, is de meest prestigieuze en competitieve zweefwedstrijd ter wereld. Dit evenement wordt georganiseerd door Gliding Australia, onder auspiciën van de FAI (Federation Aeronautique Internationale), de wereldwijde organisatie voor de sportluchtvaart.

Volg het Nederlandse team op de volgende socials / websites:
(let op tijdzone: UTC +10 uur)

Diverse handige links / tijdzone (!) op: www.wkzweefvliegen.nlWebsite organisatie: wgc2023.com.au

Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2023
Op 18 september is de scoring periode van de OnLine Contest Nederland seizoen 2023 afgesloten. (3e maandag van september)

Door alle deelnemers zijn in dit overland seizoen 801.363 (!!) kilometers bij elkaar gevlogen.

Mark Leeuwenburgh (foto) is in het NL-OLC 2023 klassement kampioen geworden, gevolgd door Jeroen Oostendorp (2) en Alfred Alfers (3).

De top-3 NL club-ranking is in de laatste jaren stabiel met in 2023 de Gelderse Zweefvliegclub weer als koploper en op de tweede plaats de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen en op plaats drie Aero Club Salland.

De OLC Rookie's van het jaar 2023 zijn: Boris Ariës (1), Reinier Koning (2) en Luuk Vermeer (3) (NB: Rookie's hebben in de voorgaande jaren nog geen 300+ km vluchten op de OLC staan)

De grootste OLC afstand (1.014 km) is in 2023 gevlogen door Mark Leeuwenburgh. De NL recordhouder afstand (bijgehouden vanaf 2011) blijft Tim Kuijpers

In het wereldwijde klassement komen we Alfred Alfers als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Mark Leeuwenburgh (2) en Mathijs van Houweninge (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de wereldwijde club-ranking tweede geworden en de de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen staat op de derde plaats. Weer twee Nederlandse clubs in de top-10 van de mondiale OLC ranking!!

De NL-OLC 2023 eindklassementen zijn HIER te vinden.

We bedanken iedereen weer voor een mooi OLC overlandseizoen en feliciteren alle winnaars!
Op naar weer een mooi OLC-seizoen 2024 !


OLC statistiek tot 2023 (vanaf 2009: klik op plaatje)


klik HIER voor alle trackfiles per vliegveld
(selecteer vliegveld en klik dan op "Map")
Erik Borgmann is 2e bij de FAI Sailplane Grand Prix !!
Nationale vrouwenvliegdag 16 september 2023 - lokatie AcvZ Soesterberg
NieuwsHee zweefvliegende dames!

Zoals eerder aangekondigd gaan we elkaar 16 september ontmoeten tijdens de Nationale Vrouwenvliegdag van 2023. We worden hartelijk ontvangen bij de ACvZ op Soesterberg. Een mooi veld, centraal gelegen in Nederland. Na de save de date was er al veel interesse. Hierbij nodigen wij jullie officieel uit. In dit bericht ontvang je meer info over de dag en kan je je opgeven om deel te nemen.

De dag staat volledig in het teken van girlpower binnen het zweefvliegen! We leren elkaar kennen, wisselen kennis uit en doen datgene wat we allemaal zo leuk vinden: vliegen.
Om 09:15 uur ontvangen we je met koffie/thee in het clubhuis van de ACvZ. We beginnen het officiële programma om 09:45 uur, dus zorg dat je op tijd bent. Na een briefing en korte icebreaker gaan we naar het veld om te vliegen. Het zou super zijn als een aantal dames zelf een kist (bij voorkeur tweezitter) meenemen. Tijdens het vliegen is er voor ieder wat wils. Zo zal er een Sedbergh op het veld zijn, en is er de mogelijkheid om mee te vliegen met een van de kunstvliegers uit de Nederlandse kunstvlieg-kernploeg op een Fox.

Als we ’s middags uitgevlogen zijn, verplaatsen we ons weer naar het clubhuis. Daar voeren we een kringgesprek en zal Lizzy van Zomeren ons meenemen in haar ervaringen op het Vrouwen WK. Ondertussen warmt de BBQ al op, dus kunnen we meteen aanschuiven bij een gezellige afsluitende BBQ. Eventuele tijden van einde vliegdag en start BBQ kunnen nog afhangen van het aantal personen die graag zouden willen vliegen. Daarom zullen de ingeschreven dames een mail van ons ontvangen in de week van de vrouwenvliegdag met de definitieve planning.

Ben jij nu ook al enthousiast om samen te komen op deze dag, waarin onze passie als zweefvliegende vrouwen ons samenbrengt? Meld je dan nu aan via deze link. Deelname aan de dag kost €10,- en daarbij is een lierstart, koffie/thee en wat lekkers inbegrepen. Voor leden van ACvZ zal dit €5,- zijn omdat zij geen startgeld betalen. Eet je gezellig mee in de avond met de BBQ? Dit kan voor €15,-. De betalingen zullen wij een paar dagen voor de vrouwenvliegdag regelen. Hier hoef je vooraf zelf dus nog niks voor te doen.

Wil je wellicht in komen vliegen? Laat het ons weten. Dan nemen we contact met je op om dit verder af te stemmen. Wij kijken onwijs veel uit naar 16 september en zien jullie dan!

Inschrijfformulier: bit.ly/3DoM7of

EK Zweefvliegen 2023 - Lezno (Polen)


Bailleau 2023
Podiums / uitslagen Nationale Kampioenschappen 2023
Na 9 wedstrijddagen, onder zeer wisselende weersomstandigheden, zijn de podiumplaatsten van de Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen 2023 bekend. (wedstrijdperiode: 16 – 27 mei)


uitslagen Club klasse: KLIK

uitslagen Combi klasse: KLIK

uitslagen Open klasse: KLIK

website: KLIK

Nieuwe OLC features

Onderwerpen:

1. The Gliding Landing Page
2. Country Favorites
3. Helpdesk
4. OLC-FlightFinder
5. Open in SeeYou-Cloud
6. Cloud Images & Animation
7. Compare Flights
8. OLC-Stories
9. Map Management
10. OLC-Tutorial
11. Communication
12. OLC-Live - A vision has now become reality
13. Other New Ideas and Conclusion

Klik HIER om het volledige artikel te lezen.
www.facebook.com/zweefportaal
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
PFD vandaag Blipmaps

Klik op plaatje voor overzicht
PFD vandaag Skyltdirect

Klik op plaatje voor overzicht
BGA feed
Luchtvaartnieuws feed
KNMI Buienradar
weersverwachtingGliding needs . . .
Verwerkingstijd: 0.02 seconden