| 12-08-2022 | 11:34
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Twitter-feed
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Aangesloten bij:


Zweefportaal RSS Feeds
Zweefvliegen, de groene luchtsport. Spannend, snel en stil . . . . .
Je ziet ze natuurlijk wel eens vliegen......,' de zweefvliegtuigen van de één of andere zweefvliegclub. Misschien heb je ze wel eens een poosje nagekeken, die grote witte stille vogels, die op een zonnige dag in stijgwindgebieden proberen rond te draaien om zo lang mogelijk te kunnen vliegen. Mogelijk vraag je je wel eens af: Wat zijn dat voor lui? Is dat nou leuk? Hoe gaat het bij zo 'n club en wat kost dat....? Heb je deze vragen wel eens, lees dan verder. Ben je daarna nieuwsgierig geworden, vraag dan meer informatie aan en wil je echt eens proeven of vliegen iets voor jou is, maak dan bij één van de 40 zweefvliegclubs in Nederland een afspraak om eens een vliegdag mee te maken.

>> Lees meer <<

Nick Hanenburg wereldkampioen en Thies Bruins vice Europees kampioen !
In de periode 3 tm 15 juli zijn op het vliegveld Pociūnai in Litouwen tegelijkertijd de wereldkampioenschappen zweefvliegen gehouden in de 13.5m klasse en tevens de Europese kampioenschappen in de club-, standaard- en 15m klasse. De weersomstandigheden waren daarbij behoorlijk "ingewikkeld".

Het Nederlandse team heeft daarbij prima prestaties geleverd. Nick Hanenburg werd wereldkampioen in de 13.5m klasse en Thies Bruins vice Europees kampioen in de clubklasse. Top!


Website organisatie: www.egc2022wgc.pociunai.ltpodium (1) voor Nick Hanenburg
Uitslagen WK 13.5m klasse: KLIK


podium (2) voor Thies Bruins
Uitslagen EK Clubklasse: KLIKHet NL-team in Litouwen vlnr: Roelof Corporaal, Robin Smit, Stephan Grunder,
Sander Terpstra, Nick Hanenburg, Thies Bruins en Lars Groot

uitslagen EK: KLIK

uitslagen WK: KLIK

OMK 2022 gaat door !!
De OMK 2022 gaat door @ Malden 13 juni t/m 17 juni.

Officiele opening zondagavond 12 juni.

Inschrijving gaat open aanstaande vrijdag 15 april om 20:00 LT

Website / aanmelden: KLIK

Teuge 2 Daagse (T2D)
Eindelijk weer eens meedoen aan een wedstrijd?

Dat kan! Doe mee aan de Teuge 2 Daagse en schrijf je vandaag nog in voor de gezellige (eerste) wedstrijd van het zweefvliegseizoen.

Op Vliegveld Teuge staan wij op zaterdag 7 en 8 mei klaar om onze deelnemers te ontvangen! Tijdens de wedstrijd wordt er alleen maar gesleept. Deelname kosten 65,- (inclusief 2 sleep starts).

Voor alle deelnemers staat op zaterdag en zondagochtend een heerlijk GRATIS ontbijt klaar en uiteraard zal de traditionele BBQ op zaterdagavond (12,50 p.p.), ook bij slecht weer, niet ontbreken.

Aanmelden: KLIK

Om vast even in de sfeer te komen het filmpje van 2019 door Karel van de Zande: KLIK

Tot ziens op Teuge
wedstrijdleiding T2D
Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2021
Op 20 september is de scoring periode van de OnLine Contest Nederland seizoen 2021 afgesloten. (3e maandag van september)

Door alle deelnemers zijn in dit seizoen 783.526 overland-kilometers bij elkaar gevlogen.

Peter Millenaar (foto) is in het NL-OLC 2021 klassement kampioen geworden, gevolgd door Tim Kuijpers (2) en Robin Smit (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is wederom koploper in de NL club-ranking met op de tweede plaats de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen en op plaats drie Aeroclub Salland.

De OLC Rookie's van het jaar 2021 zijn: Jacky Lotterman (1), Jesper Oord (2) en Martijn Imminga (3) (NB: Rookie's hebben nog geen eerdere 300+ km vluchten op de OLC staan)

De grootste OLC afstand (920 km) is in 2021 gevlogen door Peter Millenaar.  Peter Millenaar blijft met zijn vlucht (1158 km) uit 2020 de recordhouder afstand. (bijgehouden vanaf 2011)

In het wereldwijde klassement komen we Peter Millenaar als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Alfred Paul Alfers (2) en Tim Kuijpers (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de wereldwijde club-ranking (wederom!!) eerste geworden en de de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen staat daar op een zesde plaats. Weer twee Nederlandse clubs in de top-10 van de mondiale OLC ranking!!

De NL-OLC 2021 eindklassementen zijn HIER te vinden.

We bedanken iedereen weer voor een mooi OLC overlandseizoen en feliciteren alle winnaars! Op naar seizoen 2022 !

Thies Bruins op 2e plaats geeindigd bij Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen
Na 9 "lastige" wedstrijddagen is wk-rookie Thies Bruins (op foto 1e van links) op een prima 2e plaats in de clubklasse geëindigd.

"Overall" heeft het Nederlandse team het goed gedaan. Klik HIER voor alle uitslagen. Dit heeft geleid tot een 2e plaats in het landenklassement.

clubklasse:
Thies Bruins 2e
Robin Smit 6e

standaardklasse:
Sjaak Selen 7e
Robbie Seton 9e

15m klasse:
Hadriaan van Nes 4e
Jeroen Verkuijl 11eNederland 2e plaats in het landen-klassement
Uitslagen E-NK Zweefvliegen - 24 januari t/m 13 februari 2021
Na 9 competitiedagen zijn op 13 februari de winnaars bekend geworden. Gefeliciteerd ! Hieronder staat de top-10 van beide klasses.

Alle uitslagen: non-flapped ||  flapped

top-10 non-flapped top-10 flapped

Op 24 januari is het E-NK Zweefvliegen 2021 begonnen. Deze keer gaan 114 deelnemers achter hun beeldschermen de digitale strijd aan wie dit jaar de beste zweef-simulatie wedstrijdvlieger wordt.

Uitslagen, deelnemerslijsten en FB berichten staan op de E-NK website: www.nkzweefvliegen.nl/e/

Het Nationaal Kampioenschap Zweefvliegen 2021 (GECANCELLED)
Woensdag 19 mei tot en met vrijdag 28 mei 2021 wordt de NK gehouden op vliegveld Terlet, georganiseerd door de Gelderse Zweefvliegclub. Zoals gebruikelijk wordt het NK voorafgegaan door 2 trainingsdagen op maandag 17 en dinsdag 18 mei. Openingsbriefing dinsdagavond 18 mei en prijsuitreiking vrijdagavond 28 mei.

Uiteraard zijn er nog vele vraagtekens voor ons als organisatie ten gevolge van de Corona crisis en zullen wij nog vele afwegingen moeten maken hoe wij in deze veranderde samenleving op een veilige en verantwoorde manier het NK kunnen organiseren. Wij hopen als NK organisatie, in nauwe samenwerking met de SNZT, GeZC en andere Terletse gebruikers, hier op de juiste wijze vorm aan te geven. Dit zal ongetwijfeld leiden tot een ander NK dan wij gewend waren, maar we gaan ervan uit hierdoor de pijnlijke beslissing van maart dit jaar om het NK 2020 te cancelen niet te hoeven herhalen in 2021. Na overleg met CW&S, SNZT en GeZC hebben wij besloten om de periode in ieder geval te bepalen en aan te vangen met de voorbereidingen. In januari zal de inschrijving open gaan.

Voor Nederlandse zweefvliegers die niet direct gekwalificeerd zijn, bestaat de mogelijkheid om bij de CW&S een wildcard aan te vragen. Dit kan door een bericht te sturen aan de CW&S met daarin een motivering voor deelname (ervaring e.d.).

Het beleid voor het geven van de wildcards is de laatste jaren verruimd. Iedereen die in het verleden al eens heeft deelgenomen aan een NK krijgt zonder problemen een wildcard. Over andere aanvragen zal de CW&S op basis van de motivering en de ervaring van de betreffende vlieger oordelen. Uitgangspunten zijn hierbij met name veiligheid (al eerder deelgenomen aan grote wedstrijden met veel vliegtuigen).

Website: nkzweefvliegen.nl

Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2020
Op 21 september is de scoring periode van de OnLine Contest Nederland seizoen 2020 afgesloten.

Ondanks de Corana maatregelen werden door Nederlandse deelnemers in dit seizoen toch nog 844.068 overland-kilometers bij elkaar gevlogen.

Steven Raimond (foto) is in het NL-OLC 2020 klassement kampioen geworden, gevolgd door Alfred Paul Alfers (2) en Tim Kuijpers (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is wederom koploper in de NL club-ranking (beste 6 vluchten / deelnemer) met op de tweede plaats de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen en op plaats drie de Nijmeegse Aeroclub.

In het wereldwijde klassement komen we Max Dolfin als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Robin Smit (2) en Alfred Paul Alfers (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de wereldwijde club-ranking eerste geworden en de de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen staat daar op een zevende plaats. Twee Nederlandse clubs in de top-10 van de mondiale OLC!!

De vlucht met de meeste punten (1.117) is gevlogen door Peter Millenaar. Peter wordt daarmee de nieuwe recordhouder afstand. (bijgehouden vanaf 2011)

De NL-OLC2020 eindklassementen zijn HIER te vinden.

We bedanken iedereen weer voor een mooi OLC overlandseizoen en feliciteren alle winnaars! Op naar seizoen 2021 !

Dit seizoen 2020 nog twee SION/TABOE praktijkweken in juli op Malden !!
De SION/TABOE weken zijn dit jaar op Malden van 13 t/m 17 juli of van 20 t/m 24 juli.

Jawel, ondanks dat de corona het zweefvliegseizoen flink overhoop gehaald heeft organiseert de Nijac op hun thuisveld Malden nog twee overlandweken. Tijdens deze twee weken zijn SION of TABOE vliegers van harte welkom.

SION en TABOE zijn voor de meer ervaren zweefvliegers redelijk gevestigde begrippen binnen zweefvliegend Nederland. Maar SION en TABOE zijn juist bedoeld voor de minder ervaren zweefvlieger die na het behalen van zijn brevet verder wil. Ter herinnering, SION is bedoeld voor de beginnende overlandvlieger, tot zelfs eerste overland als je zelf een coach meeneemt.Bovenkant van de SION doelgroep heeft zo rond de 7 overlands. TABOE doelgroep is juist voor de zweefvlieger die al wat overlands gevlogen heeft en zich verder wil ontwikkelen in het overlandvliegen.  Zeg vanaf 5 overlands tot en met Junioren Wedstrijd Venlo niveau is de TABOE doelgroep.

Klik op "Lees meer"


www.facebook.com/zweefportaal
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Sponsor iFly!


EPST is sponsor van de iFly!
jeugdregeling zweefvliegen

PFD vandaag Blipmaps

Klik op plaatje voor overzicht
PFD vandaag Skyltdirect

Klik op plaatje voor overzicht
Laatste Instagram Foto's

met hashtag
#zweefvliegen
BGA Nieuws
DAeC Nieuws
Luchtvaartnieuws.nl
KNMI Buienradar
weersverwachtingGliding needs . . .
Verwerkingstijd: 0.02 seconden