| 27-09-2023 | 20:22
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,380
· Nieuwste lid: Jeroen S
Aangesloten bij:


Zweefportaal RSS Feeds
Zweefvliegen, de groene luchtsport. Spannend, snel en stil . . . . .
Je ziet ze natuurlijk wel eens vliegen......,' de zweefvliegtuigen van de één of andere zweefvliegclub. Misschien heb je ze wel eens een poosje nagekeken, die grote witte stille vogels, die op een zonnige dag in stijgwindgebieden proberen rond te draaien om zo lang mogelijk te kunnen vliegen. Mogelijk vraag je je wel eens af: Wat zijn dat voor lui? Is dat nou leuk? Hoe gaat het bij zo 'n club en wat kost dat....? Heb je deze vragen wel eens, lees dan verder. Ben je daarna nieuwsgierig geworden, vraag dan meer informatie aan en wil je echt eens proeven of vliegen iets voor jou is, maak dan bij één van de 40 zweefvliegclubs in Nederland een afspraak om eens een vliegdag mee te maken.

>> Lees meer <<

Erik Borgmann is 2e bij de FAI Sailplane Grand Prix !!
Nationale vrouwenvliegdag 16 september 2023 - lokatie AcvZ Soesterberg
NieuwsHee zweefvliegende dames!

Zoals eerder aangekondigd gaan we elkaar 16 september ontmoeten tijdens de Nationale Vrouwenvliegdag van 2023. We worden hartelijk ontvangen bij de ACvZ op Soesterberg. Een mooi veld, centraal gelegen in Nederland. Na de save de date was er al veel interesse. Hierbij nodigen wij jullie officieel uit. In dit bericht ontvang je meer info over de dag en kan je je opgeven om deel te nemen.

De dag staat volledig in het teken van girlpower binnen het zweefvliegen! We leren elkaar kennen, wisselen kennis uit en doen datgene wat we allemaal zo leuk vinden: vliegen.
Om 09:15 uur ontvangen we je met koffie/thee in het clubhuis van de ACvZ. We beginnen het officiële programma om 09:45 uur, dus zorg dat je op tijd bent. Na een briefing en korte icebreaker gaan we naar het veld om te vliegen. Het zou super zijn als een aantal dames zelf een kist (bij voorkeur tweezitter) meenemen. Tijdens het vliegen is er voor ieder wat wils. Zo zal er een Sedbergh op het veld zijn, en is er de mogelijkheid om mee te vliegen met een van de kunstvliegers uit de Nederlandse kunstvlieg-kernploeg op een Fox.

Als we ’s middags uitgevlogen zijn, verplaatsen we ons weer naar het clubhuis. Daar voeren we een kringgesprek en zal Lizzy van Zomeren ons meenemen in haar ervaringen op het Vrouwen WK. Ondertussen warmt de BBQ al op, dus kunnen we meteen aanschuiven bij een gezellige afsluitende BBQ. Eventuele tijden van einde vliegdag en start BBQ kunnen nog afhangen van het aantal personen die graag zouden willen vliegen. Daarom zullen de ingeschreven dames een mail van ons ontvangen in de week van de vrouwenvliegdag met de definitieve planning.

Ben jij nu ook al enthousiast om samen te komen op deze dag, waarin onze passie als zweefvliegende vrouwen ons samenbrengt? Meld je dan nu aan via deze link. Deelname aan de dag kost €10,- en daarbij is een lierstart, koffie/thee en wat lekkers inbegrepen. Voor leden van ACvZ zal dit €5,- zijn omdat zij geen startgeld betalen. Eet je gezellig mee in de avond met de BBQ? Dit kan voor €15,-. De betalingen zullen wij een paar dagen voor de vrouwenvliegdag regelen. Hier hoef je vooraf zelf dus nog niks voor te doen.

Wil je wellicht in komen vliegen? Laat het ons weten. Dan nemen we contact met je op om dit verder af te stemmen. Wij kijken onwijs veel uit naar 16 september en zien jullie dan!

Inschrijfformulier: bit.ly/3DoM7of

EK Zweefvliegen 2023 - Lezno (Polen)


Bailleau 2023
Podiums / uitslagen Nationale Kampioenschappen 2023
Na 9 wedstrijddagen, onder zeer wisselende weersomstandigheden, zijn de podiumplaatsten van de Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen 2023 bekend. (wedstrijdperiode: 16 – 27 mei)


uitslagen Club klasse: KLIK

uitslagen Combi klasse: KLIK

uitslagen Open klasse: KLIK

website: KLIK

Nieuwe OLC features

Onderwerpen:

1. The Gliding Landing Page
2. Country Favorites
3. Helpdesk
4. OLC-FlightFinder
5. Open in SeeYou-Cloud
6. Cloud Images & Animation
7. Compare Flights
8. OLC-Stories
9. Map Management
10. OLC-Tutorial
11. Communication
12. OLC-Live - A vision has now become reality
13. Other New Ideas and Conclusion

Klik HIER om het volledige artikel te lezen.
ALV van de afdeling zweefvliegen KNVvL is op dinsdag 30 mei 2023
Afdelings NieuwsHet ABZ van de afdeling Zweefvliegen van de KNVvL heeft de voorjaars ALV van 2023 geplanned op dinsdag 30 mei 2023 om 20.00 uur.

De vergadering wordt gehouden in het kantoor van de KNVvL aan de Houttuinlaan 16a te Woerden.

In de komende periode ontvangt u een mail met een link naar het inschrijvingsformulier voor aan- of afmelden van afgevaardigden van uw club of commissie.

Ondertussen kunt u alvast de datum van de ALV in uw agenda noteren.

(bericht van het afdelingssecretariaat)
SION/TABOE 19 februari 2023, Malden
update 10 febr: Willen jullie je wel uiterlijk dinsdag 14 februari inschrijven? Daarna kunnen we niet meer garanderen dat je mee kunt doen en zal je sowieso je eigen lunch moeten verzorgen.

Eindelijk is het zo ver: de eerste fysieke bijeenkomst sinds jaren! We willen de reis laten lonen, dus de dag zit goed volgepakt. We gaan elkaar zien in het clubgebouw van de Nijac, Malden.Om in te kunnen schatten hoeveel we moeten in slaan voor de lunch, zal je je moeten inschrijven. Dit gaat middels dit webformulier. Het is 10 seconden werk. Ondanks dat een gedeelte wordt gesponsord verlangen we vijf euro entree geld. Daarvoor krijg je een hele dag aan informatie van experts, een lunch en onbeperkt koffie en thee. Overige drankjes zijn verkrijgbaar tegen kantine prijzen. Het entree geld wordt bij aankomst betaald. Het makkelijkste voor ons is dat je een briefje van vijf mee neemt.

Het programma (ovb veranderingen). We beginnen plenair:

09:00     Inloop (koffie)
09:30     Mentale vaardigheden (Francois Jeremiasse)
11:00    Vlucht analyse (Sander Terpstra)
12:30     Inleidende theorie (Bob van Asselt)
13:00     Lunch
13:45     Hoe kan ik veilig mijn grenzen verleggen (Bob van Asselt)
Daarna delen we de groepen:
15:15     SION:    Geothermische navigatie (Maurits Hebels)
15:15    TABOE: 2x 300km, Winning by not Losing (Ronald Termaat)
16:45     Uitloop en borrel.

Heb je vragen, klik dan HIER.

Hopelijk tot dan! - Nick Hanenburg & Jeroen Verkuijl

Nieuws van het secretariaat Zweefvliegen voor 2023
Afdelings Nieuws

Beste zweefvliegers, het is inmiddels 2023 en we kijken allemaal uit naar het nieuwe vliegseizoen. Voor 2023 zijn er wel een aantal zaken die geregeld moeten worden waaronder het volgende:

Lidmaatschap KNVvL 2023
De facturen zijn begin januari verstuurd en de lidmaatschapskaarten en verzekeringsverklaringen worden uiterlijk week 2 naar de leden verstuurd. Overigens loopt de verzekering van het contributiejaar 2022 door tot en met 31 januari 2023.

Verzekeringscertificaten 2023 (motor) zweefvliegtuigen
Voor 2023 zijn de verzekeringscertificaten van (motor)zweefvliegtuigen uit het Nederlandse register direct naar de bij de ILenT geregistreerde eigenaren gestuurd. Let op dit geldt dus alleen voor de PH-geregistreerde (motor)zweefvliegtuigen.

Wanneer een zweefvliegtuig niet in het Nederlandse register staat ingeschreven, dan dient de eigenaar c.q. club, zelf een nieuw verzekeringscertificaat aan te vragen middels Aanvraagformulier verzekeringscertificaat 2023.

Ook als een zweefvliegtuig wordt verkocht, bij verandering van adres en bij een nieuwe inschrijving in het Luchtvaartregister dient de (nieuwe) eigenaar c.q. club, zelf een nieuw verzekeringscertificaat aan te vragen middels Aanvraagformulier verzekeringscertificaat 2023

De verzekeringsvoorwaarden zijn terug te vinden op: www.mijn.knvvl.nl.

Korting voor niet-vliegende leden afdeling Zweefvliegen voor 2023

Voor leden van de afdeling Zweefvliegen die in 2023 zelf niet actief vliegen maar wel als vrijwilliger actief zijn in het vliegbedrijf voor de club is er een kortings-regeling voor het KNVvL lidmaatschap. Dit met het doel dat de vrijwilliger valt onder de KNVvL WA-verzekering.

De aanvraag voor deze kortingsregeling loopt via de secretarissen van de clubs. Alle secretarissen van de club hebben afgelopen december een link ontvangen voor een Google Formulier. Via dit formulier kan de secretaris beoordelen en doorgeven wie er bij de club in aanmerking komt voor een gereduceerd tarief.  Als het lid zijn lidmaatschap heeft betaald zal de penningmeester van de afdeling Zweefvliegen akkoord geven om € 70,00 terug te storten.

Let Op: leden die vorig jaar al in aanmerking zijn gekomen voor het gereduceerd tarief dienen opnieuw te worden opgegeven.

Opgave dekking clubvoertuigen voor de KNVvL verzekering 2023

Voor de zogenaamde WAM verzekering voor het rollende materieel is er afgelopen december een opgave formulier naar de secretarissen van de club gestuurd. Mocht dit nog niet zijn ingevuld en opgestuurd graag zsm een opgave mailen naar Driessen en Rappange en een cc naar secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl . Verder details staan in het formulier.

Voertuigen waarvoor de club zelf een aparte WAM verzekering heeft gesloten, bijv. omdat deze regelmatig op de openbare weg komen, hoeven niet opgegeven te worden.

Vragen ?

Zijn er naar aanleiding van dit bericht vragen of onduidelijkheden stuur dan even een mail naar secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl.

www.facebook.com/zweefportaal
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Sponsor iFly!


EPST is sponsor van de iFly!
jeugdregeling zweefvliegen

PFD vandaag Blipmaps

Klik op plaatje voor overzicht
PFD vandaag Skyltdirect

Klik op plaatje voor overzicht
Laatste Instagram Foto's

met hashtag
#zweefvliegen
BGA feed
Luchtvaartnieuws feed
KNMI Buienradar
weersverwachtingGliding needs . . .
Verwerkingstijd: 0.02 seconden