| 18-05-2022 | 11:53
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Ingrijpende beslissing NOC*NSF
Afdelings NieuwsIngrijpende beslissingen tijdens de Algemene Ledenvergadering van het NOC*NSF op 18 november 2008.

De belangrijkste besluiten binnen de Agenda voor de Sport 2009-2012 lagen bij de Topsportfinanciering. Onze ambitie om bij de Top 10 landen van de wereld te horen als het om medailles gaat, heeft opnieuw geleid tot meer focus op kansrijke sporten.
  1. De Wereldwijde competitie neemt sterk toe. Veel meer landen doen mee en er wordt steeds professioneler gewerkt. Het landen criterium voor categorie 2 sporten is verhoogd van 18 naar 24. Dat is een stevige eis voor vrijwel alle Luchtsporten. Wij hebben meer wedstrijdonderdelen dan deelnemende landen.
  2. Het categorie 2 sportmodel was de afgelopen 4 jaar een verdeelmodel. Ieder kreeg evenveel. Het nieuwe model vraagt prestaties bij de top 8 van de wereld. Alleen voor Zweef en Para werd deze eis gehaald.
  3. Voor Topprestaties moet (bijna) professioneel gewerkt worden. Minimum fulltime trainingsprogramma's van 75 dagen onder centrale regie van de bond zijn noodzakelijk.
Bovendien werd er een focus voorgesteld op de TOPTOP, en dat leidde tot een verschuiving van EUR 800.000 naar de TOPTOP.

De Luchtsporten hebben financieel opnieuw ingeleverd. En stevig. Het precieze bedrag is nog niet aan te geven. (is afhankelijk van uitzendkosten voor onze Top) Deze zijn afhankelijk van waar op de Wereld een WK plaats zal vinden. De achteruitgang ligt tussen de 30 en 50%. ERG PIJNLIJK!

bron: KNVvL
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden