| 18-05-2022 | 12:04
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Brief aan Directeur Generaal Transport en Luchtvaart over invoering Transponder
Afdelings NieuwsDe KNVvL heeft vandaag aan de Directeur Generaal Transport en Luchtvaart, de heer Dierikx, een brief gestuurd over de gefaseerde invoering Transponder.

Hieronder kunt u de verstuurde brief lezen.Geachte heer Dierkx,

Op 5 februari jl. heeft de KNVvL in de personen van de voorzitter en vicevoorzitter een onderhoud met u mogen hebben aangaande de introductie van de Mode S Transponder bij ongemotoriseerde luchtvaartuigen. Aan de met u gemaakte afspraken is in constructief overleg met de heer Zandstra nadere uitwerking gegeven het geen onder andere in een AIC is vastgelegd.

Thans moeten wij ervaren dat de gemaakte afspraken voor een deel niet worden nagekomen. Op 20 november jl. is ons door DGLM te verstaan gegeven, dat de derde fase onverkort zal worden geÔmplementeerd met een transpondervrij plafond van 1200 voet en dat er geen transpondervrije zones (TFZ) zullen worden ingericht.

De KNVvL acht dit een ernstige schending van de gemaakte afspraken. Met DGLM is immers overeengekomen dat in het najaar van 2009 een evaluatie zal plaatsvinden en voor 31 oktober jl. overleg gevoerd zou worden over de derde fase. Tot driemaal toe is vanuit de KNVvL om dit overleg verzocht, doch een oproep daartoe heeft ons niet bereikt. Met alle begrip voor eventuele omstandigheden en prioriteiten op het Ministerie, kunnen wij ons niet neerleggen bij een niet nakomen van het toegezegde overleg. Daarnaast vragen wij ons af welk een zin een evaluatie heeft als de situatie voor 2010 al is vastgelegd.

Wij kunnen ons allerminst vinden in deze ongemotiveerde beleidsombuiging, die indruist tegen de goede verhoudingen en de recent in gang gezette ontwikkelingen. Wij achten een en ander strijdig met het toetsingskader voor luchtruimclassificatie (Criteria Catalogus Luchtruim) en de met zorg ingestelde TFZís Schinveld en Veendam.

De KNVvL ziet zich genoodzaakt op korte termijn de ministers van Verkeer en Waterstaat en Defensie evenals de luchtvaartdeskundigen die zitting hebben in het Parlement van deze ontwikkelingen op de hoogte te stellen.


Hoogachtend,

Chr. Borra,
Voorzitter KNVvL

bron: KNVvL
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden