| 20-08-2019 | 16:49
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,197
· Nieuwste lid: bschellekens
Klix wedstrijd 25 april tm 3 mei 2008
Wedstrijden

3 mei 2008 18:00 u.
De wedstrijd is ten einde!! Met helaas vandaag een gecancelde dag door al buienactiviteiten. Vannochtend zijn alle klasses wel nog opgesteld, maar nadat we toch echt werden ingesloten door alle fronten is er toch besloten om er geen vliegdag van te maken. Mooi gezicht om 100 vliegtuigen af te breken in de regen (iedereen natuurlijk gestressed!!) De tent is al reeds min of meer afgebroken en we maken ons momenteel op voor de prijsuitreiking en feestavond! JOEHOE!!
Tim Kuijpers is eerste, Rene de Dreu derde in de clubklasse en Peter Millenaar derde in de gemisschte klasse! Ik zeg geen overdienstelijk resultaat van de Nederlanders. Klik HIER voor alle uitslagen.
Alle lof aan de organisatie en wedstrijdleiding, dit is onbedingt een relaxte, goed geregelde, veilige etc. wedstrijd. En we houden erin wat de wedstrijdleiding elke ochtend zei: Flieg hoch, schnell und weit, seit aufmerksam, rucksichtvol aber voral habe viel Spass!

De groeten vanaf KLIX en vanaf morgenavond sehen wir uns wieder in die Niederlanden!!!


Clubklasse: Tim Kuijpers 1e en Rene de Dreu 3e plaats


Combinatieklasse: Peter Millenaar 3e plaats


2 mei 2008 19:30 u.
Het is toch nog een prima wedstrijddag geworden. Tim Kuijpers doet het met een 1e plaats in de clubklasse vandaag wederom erg goed. Maar ook voor Frank Hiemstra weer een verdienstelijke 3e plaats in deze klasse. Voor Peter Millenaar vandaag in de combi-klasse ook weer een keurige 3e plek. Met name het stuk wedstrijdgebied vandaag boven Polen was erg goed. Er werden daar stijgwaardes tot 5 m/s gemeld. Klik HIER voor alle uitslagen van vandaag.

2 mei 2008 14:30 u.
Alle klasses zijn gestart. In de lucht staan redelijk ontwikkelde cumulus wolken, die de neiging hebben tot overontwikkeling. We voelen op het vliegveld ook al enkele waterdruppels. Enkele deelnemers hebben een 2e start nodig. Wordt nog wel een spannend middagje !!

news: frank1e.jpg

2 mei 2008 12:00 u.
In tegenstelling tot gisteren is er nu tijdens de briefing een stralend blauwe lucht. Echter in het westen zijn al grijze strepen te zien. Prognose voor komende middag is dat een storing Klix zal bereiken. We moeten rekening houden met buien en onweer. Voor alle klasses is wederom een AAT uitgeschreven. Boxtijd is 12:00 u.

news: pcmet0205_12.jpg
PCMet 14:00 u. lokale tijd
news: pcmet0205_14.jpg
PCMet 16:00 u. lokale tijd (!!)

1 mei 2008 20:00 u.
Vandaag een prima 2e plaats voor Frank in het dagklassement clubklasse. Voor Ronald en Irene een respectievelijke 2e en 3e plaats in het dagklassement open klasse. Voor morgen 2 mei moet er volgens wetter-jetzt.de ook wel een klein opdrachtje inzitten . . .

1 mei 2008 15:00 u.
Alle klasses zijn inmiddels gestart voor hun AAT opdracht. De wolkenbasis zit nu op 1500 meter. Om 16:00 uur worden de eerste finishes verwacht. Het is te hopen dat de hoge afscherming in de lucht niet de laatst gestarte vliegers de terugkeer naar Klix gaat verhinderen.

1 mei 2008 11:00 u.
Tijdens de briefing regent het. Volgens de meteoroloog nadert echter vanuit het westen de rugzijde van een koufront, zodat tenminste de regen gaat stoppen. Bij het opbouwen van de vliegtuigen lijkt de zon sneller door de wolken te breken dan was voorspeld. Boxtijd is 12:30 u. Maar eens kijken of vandaag het vliegbare venster groot genoeg wordt voor de uitgeschreven AAT opdrachten van alle klasses.30 april 2008 15:00 u.
Helaas . . . . wedstrijddag voor alles klasses gecancelled.

30 april 2008 13:30 u.
Boxtijd was 12:00 uur. Alle klasses hebben AAT opdrachten gekregen, zodat het voor de wedstrijdleiding eenvoudig is om opdracht dmv verkleinen vliegtijd (Tmin) aan te passen. Het is nog steeds 8/8 bewolkt, maar de meteoroloog verwacht dat de bewolking gaat breken.


29 april 2008 13:00 u.
Wedstrijdddag voor alle klasses is gecancelled !!

29 april 2008 13:00 u.
Het weer is vandaag niet al te best. Misschien tegen beter weten in wordt toch voor de combinatieklasse een opdracht (AAT 114/289km met Tmin=1:30) uitgeschreven. Vooralsnog wordt er echter nog niet gemonteerd . . .


28 april 2008 - vluchtverslag Tim Kuijpers:
Klix dag 3, AAT. Ik verwachte slecht weer, ivm harde wind, draaiende wind en afscherming. Zoals wel vaker in de wedstrijd wereld werd onzo opdracht ingekort. dwz, Tmin naar 2uur... 80km/h gemiddeld. We wilden om 3 uur afvliegen, maar voor we in een dergelijke startpositie waren was het al behoorlijk later. Ik zat samen met rene, terwijl frank moeite had omhoog te komen. Dus samen met Rene de hele opdracht gevlogen, wat erg geruststellend werkt als je een beslissing maakt. Bij het veld was het tamelijk goed, ~2m/s tot 2000m. Maar na 50km te vliegen hadden we nog steeds niks gevonden. Dan maar ver van koers naar een draaiende kist. ~0.8m/s.. maar na wat verleggen rond 1300m ging deze met 1.8 verder. Hoog blijven dus, tot dusver was onze grootste zekerheid de wet van de grote aantallen. Als er 10 kisten voor je vliegen vind er vast wel eentje stijgen. Zelden heb ik op 2000m zo voorzichtig gevlogen. Tegen het einde weer even alert geweest en ervoor weten te zorgen het hoogste te zitten in de laatste bel. Lekker veel reserve genomen, en bij het ronden van het laatste keerpunt ging ik van 150m+ naar 250m+... :) Gas geven dus :) Ondertussen waren de grote concurrenten lager op finalglide gegaan en hadden problemen gekend. Daardoor werd de overwinning toch weer in mijn handen gelegd. Een mooie beloning voor het door mij minder geliefde gaggle vliegen.

28 april 2008 - vluchtverslag Frank Hiemstra
De dag van de grote fouten . . . Voor het starten ben ik te ver op pad gegaan om te kijken hoe het weer op de route was en waar de bellen zaten. Hierdoor kwam ik op zo'n 400 meter weer aan bij het veld, waarna ik veel tijd heb verloren om weer bij de basis te komen. Inmiddels waren René en Tim al vertrokken. De bellen waren lastig, moeilijk te vinden/te centreren en tussen de bellen zat veel dalen. Na het afvliegen heb ik een fout pad gekozen, ook geen aanwijzing meer van andere clubklasse kisten, waardoor ik al snel buiten stond op vliegveld Bronkow. Taktiek vandaag was; hoog blijven en rustig alle sektoren van de AAT aantikken en naar huis. Ik heb te veel risico's genomen en te aggressief gevlogen.

28 april 2008 22:00 u.
Vandaag zijn alleen de club- en openklasse voor AAT-opdrachten gestart. Tim Kuijpers deed het weer prima en behaalde in dagklassement wederom een 1e plaats! Voor de overige daguitslagen in de open- en clubklasse klik HIER


27 april 2008 - vluchtverslag Tim Kuijpers:
Samen met Rene en Frank afgevlogen, en tot aan het 1e keerpunt waren we snel, zeer snel. Been 2 moeilijk gezeten, waar Rene van ons weg vloog.
Ik zat net iets hoger dan frank en kom de schade redelijk beperkt houden. Het 3e been kwamen de open en clubklasse samen, maar 50km lang vloog de 19 voorop :D affentitengeil! Door mijn iets westelijke koers kwam ik rene weer tegen. De hele clubklasse kwam oost van klix bij elkaar omdat het weer daar minder werd. Ik wist gelukkig bovenaan de bel te zitten, zodat die massa finish voor mij niet heel erg spannend was :) 94km/h goed voor een 1e plek!

27 april 2008 21:30 u.
Tim Kuijpers en Rene de Dreu zijn vandaag respectievelijk 1e en 2e in de clubklasse geworden !! Zie de daguitslagen. In het totaalklassement staan Tim en Rene nu ook 1 en 2 en Frank op plaats 7.

In de combinatieklasse behaalde Peter Millenaar een prima 2e plaats. In het totaalklassement staat hij nu 3e.

Sjaak Selen deed het ook goed met een 3e dagplaats in de openklasse, (Irene en Ronald 11e / Edo Kwant 22e) In het totaalklassement staat Sjaak nu 8e.

De verwachtingen voor het weer van morgen 28 april in het wedstrijdgebied zijn nog steeds goed. PFD waardes voor het vlieggebied 300-400 km. Volgens PCMet zonder cumulus.

news: mini-IMGP7659.JPG

27 april 2008 14:35 u.
Zo nu eerst even een update vanuit KLIX zelf! Alle klasses zijn alweer ruim een uur gestart en het is hier momenteel echt SCHITTEREND weer! 3/8cu met een wolkenbasis die vandaag in ieder geval naar 1800meter gaat. De temperatuur op de grond is voor de verandering ook eens aangenaam (ongeveer 20 graden, pal in de zon nog iets warmer!) Dus eindelijk korte broeken weer voor de ophalers!

Voor Wolfert en Edo is de doelstelling van de wedstrijd al bijna bereikt, ze moesten meer km vliegen dan rijden en deze prestatie van 1600km (heen en terug weg) is al bijna bereikt!

Vandaag dus absoluut goed weer,geen problemen met vliegtuigen en alles lijkt het te doen! De deelnemers zijn allen weg en het wordt denk ik weer super spannend. Let op de uitslagen vanavond! Die Susse Grusen vanuit KLIX!

27 april 2008 12:00 u.
Inderdaad voor vandaag grote opdrachten. Voor de clubklasse een race van 348 km !! (Klix - Reinsdorf - Lieberose - Niesky - Neukirch - ZA2 Neschwitz - Klix) Voor de openklasse een race van 399 km. (Klix - Oehna - Friedland - Görlitz - Neukirch - ZA2 Neschwitz - Klix) en de combinatieklasse een race van 393 km (Klix - Oehna - Friedland - Görlitz - Neukirch - ZA2 Neschwitz - Klix) Boxtijd is 12:00 uur.

27 april 2008 06:00 u.

Ook voor deze dag voorspelt wetter-jetzt.de in deze hoek (Klix) van Europa de betere thermiek en daarmee ook de grootste pfd. (pfd=potential flight distance) Zie onderstaand kaartje.

news: pfd2704kl.png
Klik op kaartje voor vergroting

26 april 2008 - vluchtverslag Tim Kuijpers:
Klix dag1, uitspreiding stationair boven het veld maakte het wel spannend. Lekker hectisch voor de start, behoorlijk gespannen. Eenmaal in de lucht samen met Rene en Frank besloten tijdig te vertrekken. Eerste steek laag door moeten gaan richting de zon en eerste cumuls. Ik durfde daar niet gelijk verder te vliegen, maar na wat zoeken weer het goede weer binnen kunnen dringen. Vanaf daar ging het eigenlijk heel goed, 160-170 steken werkt idd goed! Maar eenmaal uitgelopen op Frank en Rene heb ik me toch weer laten verleiden om op het laatste been eigenwijs te doen. Het pakte slecht uit, cumuls loste voor mijn neus op, en het was overleven geblazen. de voorsprong die ik had moest ik inleveren. Door mijn snelle vlucht voor die fout, toch 4e met ~20p achter op nr1. Voor een eerste dag mag ik zeker niet klagen, helemaal als ik terugkijk op het fantastische weer!

26 april 2008 21:30 u.
De eerste wedstrijddag is een feit !! Bijna alle vliegers zijn terug op Klix. De vliegers zijn enthousiast over de aangetroffen weersomstandigheden in de opdrachtgebieden. Enkele vliegers hebben stijgwaardes van 5,7 m/s gemeld!! In de clubklasse (totaal 42 deelnemers !!) is Tim 4e, Frank 7e en Rene 13e geworden. De snelheden liggen zo rond de 100 km/u. In de open-klasse (totaal 29 deelnemers) is Wolfert 9e, Sjaak 10e en Ronald en Irene een gedeelde 15e plaats. In de gecombineerde klasse (totaal 41 deelnemers !!) is Peter 4e geworden. Zie voor de resultaten van de alle deelnemers de DAGKLASSEMENTEN. Klik HIER voor de OLC aanmeldingen van de Nederlandse deelnemers.

26 april 2008 13:00 u.
Bij 4/8 Cu en wolkenbasishoogte van ongeveer 1000 m begint het startbedrijf. De open klasse start vandaag als eerste, daarna de combinatie- en de clubklasse als laatste. De opdrachten liggen vandaag tussen de 267 en 375 km. De opdracht van de clubklasse is 267 km.

26 april 2008 06:00 u.
Volgens wetter-jetzt.de lijkt het weer vandaag bij Klix e.o. toch echt wel goed te worden. Zie het pfd-kaartje: (pfd=potential flight distance)25 april 2008 18:51 u.
Tsjah, om 14:00 was de dag definitief gecancelled.. was ook wel te verwachten, na een paar fikse regenbuien. In Dresden had het zelfs geonweerd! Morgen ziet het er wat beter uit, maar de opklaringen zullen zoals men nu verwacht pas komen in de middag. We zullen het zien!

25 april 2008 11:45 u.
Om 09.00 begon vandaag de openingsbriefing. Goed verzorgd! In de hangaar een goede geluidsinstallatie, 2 grote projectieschermen en het standaard praatje van de burgemeester, voorzitter van de lokale club, voorzitter van de modelvliegclub, wedstrijdleider etc. etc.. (langdradig) Daarna de briefing voor de eerste wedstrijddag. Hij kon er al kort over zijn, het wordt niet al te best vandaag. Toen we vanochtend naar boven keken, konden we al zien dat het geen goede dag zou worden. Erg grijs en grauw! Om 14.00 wordt er uiterlijk bekend gemaakt of er gevlogen gaat worden, maar daar ziet het er tot nu toe nog niet naar uit...

Weer 25-04


24 april 2008 - vluchtverslag Tim Kuijpers:
Trainings dag, wat een pracht land! Bij de elbe ging het ff wat minder, eenmaal op de terugweg was het weer super. 70km finalglide met 160km/h.. ff wennen. Eenmaal thuisgekomen gezien dat we 450km gevlogen hadden met 100km/h... Niet slecht voor de eerste overland van het jaar, maar het weer hier.. een kind kan de was doen!

24 april 2008 21:30 u.
Wow! wat een dag zeg! Dé ultieme trainingsdag. De eerste 500 kilometer afstand, gevlogen door Frank is een feit geworden! fffeeetttt! Wolkenbasis iets hoger dan gisteren (2200 meter) met 4 tot 5m/s bellen. Het ging echt heel erg hard. Heb denk ik nog nooit eerder zulk goed overlandweer mee gemaakt.. Van tevoren een opdracht in de logger: Klix - Frankfurt am Oder - Vetshau - Zerbst - Klix! Totaal: 507 kilometer. Gemiddelde van 98 km/u! Voor de vlucht, zie de OLC .

Koeltorens van Cottbus


Koeltorens van Cottbus


Het is verbazingwekkend om te zien/merken/voelen hoe goed het gebied hier is. Wolfert en Ilse hebben vandaag lekker op de grond gezeten (18-20 graden op de grond) en Ilse is een beetje verbrand zelfs! :) Edo heeft meer dan 600 kilometer gevlogen! :) Morgen de eerste wedstrijddag. Zo te zien wordt het een rustdag, de weersvoorspellingen voor morgen zien er niet al te best uit.. groetjes uit KLIX!

24 april 2008 19:15 u.
74 heeft vandaag zijn eerste 500km gevlogen!!

24 april 2008 13:45 u.
Het is hier vandaag echt FANTASTISCH, gaat tot boven de 2000 meter en de uitslagen op de variometers zijn om U tegen te zeggen! Het gehele nederlands team hangt momenteel, de opdrachten die door het team zelf uitgezet zijn op deze laatste trainingsdag zijn afstanden van 500km!

Op de camping is het ook zeer zekers goed uit te houden met temperaturen van boven de 20 graden. 's nachts spelen we met zijn allen ijskoning- en koningen want het is zooooooo koud 's nachts. (thermo ondergoed aan en met mutsen op slapen!)

Al met al als het zulk weer blijft de komende 9 dagen dan wordt het een zeer interessante wedstrijd! Ik zal morgen even een volledige up date verslag geven, nu weer terug naar de radio! Werk ze allemaal en tot morgen! - Ilse23 april 2008
Via SMS van de "74": Vandaag wolkenbasis op 1950 meter. 3 tot 5 m/s bellen. Ruim lokaal gevlogen. Alle Nederlanders zijn inmiddels gearriveerd.
Vroeg geland, ik wou rustig aan beginnen en even rondkijken in dit mooie vlieggebied. Deze vlucht staat op de OLC . Alle nachten zijn hier megakoud in de tenten. We zien elke ochtend weer uit naar de heerlijke douches hier! :)

Umgebung
22 april 2008
Frank werd vandaag wakker op een leeg luchtbed. Waarom hebben we daar altijd last van? :) Vandaag een dag om ons hier een beetje gemakkelijk te maken (stroom aanleggen, tent netjes maken, kist klaarmaken, PDA voorbereiden etc.)

Wolfert en Frank

Het weer ziet er hier vandaag niet zo goed uit. Het is droog, maar veel hoge bewolking. In Nederland is het waarschijnlijk knalweer vandaag? :)21 april 2008
Gisteravond, 22 april 2008 zijn Frank en Ilse aangekomen op Klix. Op de kilometerteller van de Volvo stond 810,1 kilometer. Edo en Wolfert waren al een dag eerder aan gekomen. Zoals altijd op de heenweg mooi weer gehad, 4/8 Cumulus, harde wind en 40 graden in de auto. :)

Cu's onderweg...

Toen we Oost-Duitsland binnen reden kwam er ineens een dek van cirrus bewolking over ons heen zetten. Fingers crossed dat we onze megatent niet in de regen hoeven op te zetten! Een megatent hebben we, wat volgens vader Hiemstra wel een uur zou duren voordat we die opgezet hadden. Nou, eerder in 10 minuten (met hulp van Edo en Wolfert)! mwah! Edo heeft vandaag ruim lokaal gevlogen in de 'Sân Lima'.


overzichtsfoto Klix wedstrijd 2007


Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden