| 20-08-2019 | 16:44
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 5

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,197
· Nieuwste lid: bschellekens
Verslag kernploegdag, 24 januari 2009
WedstrijdenHet nieuwe jaar is nog maar net van start, voorzichtig worden de dagen weer langer en beginnen onze Kernploeg vliegers zich weer uit te rekken en voor te bereiden op het nieuwe vliegseizoen dat voor de deur staat.

De Kernploeg dag van vandaag brengt ons naar het Low Speed Aerodynamics Laboratory in Delft waar Loek Boermans ons hartelijk ontvangt.

Testen microfoonLoek schotelt een pittig stukje theorie voor en dat op de vroege morgen! Loek heeft in samenwerking met Karel- en Ronald Termaat een onderzoek gedaan naar het gedrag van de invalshoek ten op zichte van de luchtstroom, wanneer je in een (turbulente) thermiekbel vliegt. Karel Termaat heeft afgelopen seizoen hiervoor met een microfoontje op zijn vleugel gevlogen om dit stromingsgedrag te kunnen meten. De uitkomst van de bevindingen zijn een grote inspiratiebron voor onze Kernploeg vliegers, dat wordt uitproberen tijdens het nieuwe vliegseizoen!

Francois Jeremiasse geeft een korte presentatie over het belang om je zweefvliegtuig goed te tunen voor een vlucht. Essentieel hiervoor is vliegen met het juiste zwaartepunt de daarbij behorende gewichtsverdeling. Te denken hierbij valt aan het aanpassen van de extra bagage en niet te vergeten de accuís. De ligging van het juiste zwaartepunt deed meteen een discussie starten over de stand van de stuurknuppel en de effecten daarvan op het hoogteroer.

Maurits Dortu geeft uitleg over zijn vluchten tijdens de wedstrijd van Bailleau (F) 2008 aan de hand van de vluchtanalyse die is ontwikkeld door Bas Seijffert. Opvallend is vooral het weer tijdens deze wedstrijd wat elke dag compleet anders uitpakte.

Gert Buitink verteld vervolgens over het effect op zijn kist toen hij ongewild tijdens een vlucht op 12 april 2007 in een forse regenbui terecht kwam. Aan de hand van de visualisatie in See You is goed te zien welk traject hij heeft afgelegd en onder welke condities.

Baer aan het woordFrouwke sluit de Kernploegdag af met het doornemen van de planning voor februari, ook dat wordt een drukke maand voor onze Kernploeg vliegers. De voorbereidingen voor de eerste wedstrijden beginnen nu vorm aan te nemen, alleen de teams zijn nog niet geheel compleet maar zullen dat snel zijn.

14 februari zal de KNVvL de 1e dag voor de Sport te Papendal organiseren. Onze aanwezigheid wordt daarbij uiteraard zeer op prijs gesteld.

Kortom de Kernploegvliegers hebben genoeg stof tot nadenken opgedaan vandaag. Voor 2009 zijn er ambities genoeg in onze zweefvliegsport om te verwezenlijken.

Laat het seizoen maar komen, we zijn er klaar voor!


verslag door Natasja van der Neut
Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Bas op 30-01-2009 17:38
Zijn de conclusies, resultaten en bevindingen van dit soort dagen exclusief voor KP leden?Secret
#2 | Natasja op 30-01-2009 22:24
Aloha, nee zeker niet. Ze zijn beschikbaar op de website van Karel Termaat en ook de Kernploeg website verschaft nuttige informatie en presentaties http://www.kernpl...l/news.php. Alleen het webadres van Karel moet ik je even schuldig blijven. Hmm
#3 | Natasja op 02-02-2009 17:31
Volgens mij moet dit um zijn: http://home.wxs.n... Smile
#4 | Bas op 03-02-2009 17:28
Ik zoek, zonder succes, de volgende artikelen;

- gedrag invalshoek tov luchtstroom
- vluchtanalyse
- tunen zweefvliegtuigen
- effecten regenbuien

Hilarious
#5 | webmaster op 03-02-2009 19:37
Niet actueel maar wel veel presentaties uit 2008 en eerder op website kernploeg
#6 | Bas op 06-02-2009 13:37
TupJuustum!Tup
....nu de rest
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.08 seconden