| 18-05-2022 | 12:12
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 1
TimKuijpers

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Kleine doorbraak Luchtruim SPL/TMA 1
Afdelings Nieuws

De KNVvL heeft gezamenlijk met de Sectorpartijen AOPA, NACA en Vereniging Nederlandse Luchthavens van de Stuurgroep General Aviation in een gezamenlijk overleg, onder leiding van DGLM, op constructieve wijze overeenstemming bereikt over de bereidheid tot wijziging van de beschikking die op 3 april jl. als een eenzijdige ministeriele maatregel heeft geleid tot sluiting van grote delen van het luchtruim onder de SPL/TMA 1 voor de General Aviation.

De sectorpartijen zijn er in geslaagd de diverse overheden, waaronder DGLM (luchtverkeer), IV&W (luchtruim en toezicht), LVNL en MLA, ervan te overtuigen dat de General Aviation onevenredig zwaar getroffen is door de genomen maatregel. De overheid heeft bevestigd dat het effect zwaarder is dan voorzien.

Overeengekomen is dat de effecten van de genomen maatregelen in een vervolgoverleg tussen de stuurgroep GA waaronder de KNVvL en IV&W op vrijdag 10 april a.s. zullen worden geanalyseerd, om op basis van die bevindingen op beperkte schaal nieuwe veiligheidsmaatregelen te nemen, waarbij de beperkingen voor de General Aviation zo klein mogelijk zullen zijn.

Onder andere de KNVvL heeft verklaard de introductie† van de Mode S transponder geenszins in de weg te willen staan. Van de overheid wordt echter wel verlangd dat de daarmee samenhangende verplichtingen en investeringen van vliegtuigeigenaren gelijke tred houden met de technische en operationele ontwikkelingen en mogelijkheden bij de introductie van deze complexe technologie. Ook de regelgeving dient in de pas te lopen met de diverse fases van invoering.

Bij de overheid is er op aangedrongen om wijzigingen in de regelgeving of het afkondigen van maatregelen in een vroeg stadium met de sectorpartijen te overleggen en vooral goed te communiceren. Als sectorpartijen hebben wij onze zeer effectieve communicatienetwerken aangeboden om belangrijke berichtgeving met de vliegende achterban te communiceren.

Het resultaat van het Goede Vrijdagoverleg zal u morgen via dezelfde kanalen bereiken. Wij hopen u dan op de hoogte te kunnen stellen van het overeengekomen maatwerk met een minimum aan vliegbeperkingen boven West-Nederland en een maximum aan veiligheidsborging op basis van betrouwbare en werkende hulpmiddelen.
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden