| 20-08-2019 | 17:03
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,197
· Nieuwste lid: bschellekens
Ronald Termaat 3e plaats bij WAG Zweefvliegen
WedstrijdenRonald is vandaag als derde geeindigd bij de World Air Games @Turijn.† Zie ook dit persbericht in de Gelderlander. Het podium ziet er als volgt uit:Klik HIER voor enkele foto's van de WAG + huldiging Ronald Termaat + HIER voor een fotoreportage door Frits Snijder.


Toelichting Karel Termaat: Zelfs de besten maken wel eens een foutje. Op de bepalende dag van de WAG in Turijn hebben twee vliegers, waaronder Ronald, een foutje gemaakt bij het passeren van de finishlijn. Het was de bedoeling deze lijn boven 900m te passeren, d.w.z. echte hoogte boven zeeniveau (900m QNH). Vanaf die hoogte is het veld dat midden in de stad ligt dan goed te bereiken. Maar 900m QNH is niet het getal dat de vluchtcomputer als hoogte boven de finishlijn aangeeft als je met hoge snelheid op final glide zit. Dit getal is energiehoogte, d.w.z. echte hoogte plus de hoogte die je er weer bij krijgt door de vliegsnelheid terug te nemen naar 128km/h. Ronald passeerde de lijn met een energiehoogte van 935m, maar als je daar de snelheidshoogte vanaf trekt kom je uit onder de 900m. De strafseconden die hij hiervoor kreeg kostte hem de tweede plaats. Zo zie je maar, in het heetst van de strijd is een foutje snel gemaakt. Ronald komt nu met de Bronzen FAI Medaille naar huis. Ook prima natuurlijk, maar het is wel even slikken, zeker als je pas op het laatste moment door de winnaar wordt gepasseerd. Brons met een gouden randje zegt Joke.
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden