| 17-05-2022 | 17:25
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 1
Matthias Boerman

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Nederlandse Zweefvlieg Dag 2009 (zaterdag 7 november)
Afdelings Nieuws

Dit jaar heeft de Friese Aero Club de taak op zich genomen om vorm te geven aan de Nederlandse Zweefvliegdag 2009. Op zaterdag 7 november zal de dag er voor u als volgt uit zien:

Vanaf 9:00 uur is de ontvangst, inschrijving en uiteraard de koffie. Om 9:30 uur zal de dag geopend worden door Pieter van Vliet, voorzitter van de FAC en Henk Hoen, wethouder Sportzaken gemeente Opsterland. Vervolgens zal de voorzitter van de Afdeling Zweefvliegen zijn jaarlijkse "State of the Union" uitspreken.

Om 10:15 uur zal Loek Boermans een zeer interessante presentatie geven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van vleugelprofielen en ook zonnecollectoren. Loek Boermans is namelijk ook betrokken bij de ontwikkeling van de NUNA 5, die de week voorafgaand aan de NZD weer in AustraliŽ de Solarchallenge zal gaan racen. Aansluitend zal Andrť Droog van de KLM Flight academy een lezing geven over psychologie en zweefvliegen.

Om 12:15 uur zal de lunch geserveerd worden door onze cateraar Peter Horstman. Wij kunnen u bij voorbaat beloven dat dit een zeer smakelijke lunch zal zijn! Aan het einde van de lunch zullen een aantal solisten opgeroepen worden om naar de workshop van Bear Selen te gaan. De eerste sessie is om 12:45 uur en om 13:15 uur zal de tweede sessie van start gaan. Ook hiervoor worden de solisten opgeroepen.

Ondertussen zullen Maurits Dortu en Frits Snijder respectievelijk de winnaars van de OLC en de winnaars van de Termiek fotowedstrijd bekend maken. Vervolgens zal Ronald Termaat wat vertellen over zijn nieuwe functie als directeur van de KNVvL en ook over zijn ervaringen op de World Air Games in Turijn.

Er zullen daarna drie deelsessies plaatsvinden: Hans Cuppen over verzekeringen, Rene de Dreu en Tim Kuijpers over hun ervaringen op het WK junioren en Michel Hagoort en Ge van Geldrop over nieuwe technologieŽn op het gebied van meteo. Tijdens deze plenaire sessies kan per SMS gereageerd worden op de spreker, wat vervolgens op een scherm te lezen is.

Vervolgens zal Attie Jonker van Jonker Sailplanes een plenaire presentatie geven over de JS-1 Revelation waarna de prijsuitreiking van het "Festival Cinematographique des Planeurs 2009" zal plaatsvinden. We hopen dat dit een jaarlijks terugkerend item wordt op de NZD! De inzendingen voor het filmfestival zullen doorlopend vertoond worden in ťťn van de lokalen in de school. Ook de markt is gedurende de hele dag te bezoeken.

Om 1600 uur zal het slotwoord gesproken worden, waarna iedereen wordt uitgenodigd om wat te drinken in de sporthal, waar ook de markt zal zijn. Uiteraard wordt dit opgeleukt door live muziek.

Als locatie mogen wij gebruik maken van de prachtige moderne Burgemeester Harmsma School in het Friese Gorredijk. Voor de meesten van u ligt dit niet om de hoek, daarom spannen wij ons extra in om het voor u meer dan de moeite waard te maken.

Meer informatie en aanmelden op: www.nzd2009.nl

Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden