| 17-05-2022 | 15:28
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Robert Jungblut nieuwe Afdelingsvoorzitter
Afdelings NieuwsRobert JungblutRobert Jungblut is de nieuwe voorzitter van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen. De algemene ledenvergadering koos hem op 7 oktober bij acclamatie tot opvolger van Charles de Leeuw, die na vijf jaar zijn voorzitterschap beëindigde.

Robert was acht jaar voorzitter van ZC Deelen. In zijn maiden speech als afdelingsvoorzitter bedankte hij Charles voor diens grote inzet over de afgelopen jaren. Voor de toekomst zette hij uiteen aan welke belangrijke aandachtspunten hij wil werken, samen met de overige leden van het afdelingsbestuur.

Voorts benoemde de algemene ledenvergadering Hendrik van Putten tot lid van het Afdelingsbestuur. Hij is de beoogde opvolger van Dirk Corporaal, die in 2010 aftreedt als penningmeester. Hij gaat zich vanaf nu reeds oriënteren. Lees meer in “Thermiek” 2009-3.(FS)Robert Jungblut volgde Charles de Leeuw op als voorzitter van de Afdeling Zweefvliegen. Hij zit er nog maar net en toch willen we al van Robert weten hoe hij denkt en wat hij van plan is om te gaan doen.

Hoe word je afdelingsvoorzitter
Afgelopen zomer kom ik op Terlet afdelingsvoorzitter Charles de Leeuw tegen. Natuurlijk even een praatje op de strip. ‘Nou Charles’, laat ik me ontvallen, ‘als ik je eens kan helpen met die transponderproblematiek dan lever ik graag een bijdrage, want het zit me helemaal niet lekker.’ Een hele tijd hoor ik niets, tot Charles belt: ‘Jij wilde toch helpen? Nou, dat kan, want ik vertrek in oktober als voorzitter en ik zoek een opvolger!’ Toegegeven, dat was niet wat ik voor ogen had. Aan de andere kant, eind oktober loopt mijn eigen termijn als voorzitter van de ZC Deelen af. En als voorzitter van het Afdelingsbestuur Zweefvliegen (ABZ) kun je misschien meer. Dus bezoek ik maar eens zo’n ABZ-vergadering om kennis te maken met de andere bestuursleden en te horen wat er allemaal speelt. Even nog een nachtje slapen en dan pak ik de telefoon: ‘Charles, oké, ik doe het!’

Duidelijk in wat we verwachten Op de algemene ledenvergadering van 7 oktober trad Charles de Leeuw af als afdelingsvoorzitter. Hier in de Thermiek bedank ik hem graag nog eens voor zijn grote inzet de afgelopen jaren. Hij blies de afdeling nieuw leven in. Er kwam weer rust ‘in de tent’, het was gedaan met de soms tumultueuze vergaderingen. Hij was in staat om op een vakkundige en strakke manier het voorzitterschap uit te oefen en bracht de boodschap steeds helder over. Na het wegvallen van de door de KLu gesubsidieerde Jeugd Luchtvaartopleiding, slaagde hij er in om met European Pilot Selection & Training (EPST) een overeenkomst te sluiten voor de inmiddels bekende ‘i-Fly!’ regeling. Jonge zweefvliegers zweefvliegers kunnen weer tegen een gering bedrag kennis maken met het zweefvliegen. Dit is een groot succes. Clubs profiteren elk jaar van de aanwas van jonge leden die hiervan het gevolg is. Ook heeft hij gewerkt aan het verbeteren van de relatie met het KNVvL hoofdbestuur. Die relatie stond soms flink onder druk. Je kunt zeggen dat dat soms nodig was om te komen waar we nu zijn. Maar we staken ook wel eens te veel energie in de verdediging van ingenomen stellingen. KNVvL en Afdeling Zweefvliegen vullen elkaar uitstekend aan, maar we moeten duidelijk zijn in wat we van elkaar verwachten. Dan kunnen we een maximaal resultaat bereiken. De benoeming van Ronald Termaat tot directeur van de KNVvL zal dit naar mijn verwachting nog bevorderen.

Profileren waar we voor staan
En wat zijn jouw plannen dan wel? Als kersverse voorzitter kan ik die vraag verwachten. Hier denk ik dan vooral aan:
  • Sterke en duidelijke communicatie en PR. We profi leren te weinig wat we doen en waar we voor staan, als afdeling tegenover de leden (wat heb je aan dat lidmaatschap?) en als zweefvliegers tegenover de rest van de wereld.
  • Stoppen met energieverspilling aan intern gedoe.
  • Zorgen dat we maximaal blijven zweefvliegen in het Nederlandse luchtruim, met zo min mogelijk beperkingen.
  • De clubs actiever bij het beleid betrekken, maar vooral, wat kunnen we voor de clubs betekenen?
  • Verder uitbouwen van onze sterke positie op internationaal niveau.
  • Behoud van Terlet als Nationaal Zweefvliegcentrum
Voor vragen of ideeën hierover kun je mij direct e-mailen.
E: www.zweefvliegen.org/Robert.JungblutRobert Jungblut: Serieus met een knipoog
Robert Jungblut (56) begon bij de Gooise en is sinds 1992 lid van ZC Deelen, de laatste acht jaar als voorzitter. Ongeveer 2.500 starts en 1.000 uur. De afgelopen tijd ging hij vaker overland en proefde op Klix voor het eerst aan het wedstrijdvliegen: ‘Een geweldige ervaring die naar meer smaakt!’ Daarnaast is hij instructeur, maar daarover uit hij zich minder enthousiast: ‘Belangrijk, zeker, maar voor mij is daar onderhand de uitdaging vanaf. Bovendien krijg je een te beperkt beeld van het vliegen wanneer je alleen maar achterin een tweezitter zit.’

En dan de organisatie van de zweefvliegerij. Die draait op vrijwilligers bij de clubs, zoals hij van dichtbij weet. Hij vindt het belangrijk om te zeggen dat het op landelijk niveau niet anders is: ‘ABZ-bestuurders en al die leden van commissies zijn net zo vrijwilligers. Zij worden niet betaald, alleen onze medewerkers van het afdelingssecretariaat werken in loondienst. De meesten doen hun vrijwilligerswerk naast een gewone baan en zijn bereid daar veel vrije uren in te stoppen. Vrijwillig is niet vrijblijvend. We hebben het over een groep die zich wil inzetten voor de belangen van alle zweefvliegers in Nederland. Voor mij zit er geen verschil in het besturen van een club of de afdeling, alleen is de club dan wat groter. Het gaat er meestal erg serieus aan toe en dat is maar goed ook.’ Zo, die zit. Waarna hij zich toch nog bedenkt: ‘Uiteindelijk doen we het allemaal voor ons plezier, dus het mag ook met een knipoog hoor!’ (FS)
Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Ruud Holswilder op 10-10-2009 17:59
Van harte gefeliciteerd met de benoeming Flower
Alle plannen spreken mij aan, maar vooral
Stoppen met energieverspilling aan intern gedoe.

Dat geldt vooral voor de beide stichtingen die op 29 oktober voor de rechter staan in Arnhem
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.03 seconden